Annonce
Billund

Efter stor debat: Kommende grundejere i Billund Syd får  friere valg, når de vil bygge hus

Det er i dette område, at Billund Kommune vil udvikle nye byggegrunde. Byrådet skal den 5. oktober endeligt vedtage den nye lokalplan for området.
I forhold til det oprindelige udkast til en ny lokalplan, vælger de lokale politikere at give folk lidt friere valg, når de skal bygge huse. Dansk Folkeparti havde gerne set en forlængelse af Møllevej ført ind i lokalplanen.

Billund: De kommende grundejere i det nye boligområde syd for Sønderkær Bæk i Billund kan se frem til lidt friere tøjler, når de vil designe deres nye hus, end der ellers var lagt op til. Politikerne i teknik- og miljøudvalget har minutiøst gennemgået lokalplanen og kommet med en række rettelser, som på byrådsmødet den 5. oktober bliver fremlagt til endelig godkendelse.

- Vi har brugt rigtigt meget tid på at gå den lokalplan igennem i detaljer. Det er den lokalplan, som vi har brugt allerlængst tid på i den tid, jeg har været i politik, siger Per Nyhus (DF), som er formand for teknik- og miljøudvalget.

Lokalplanen for det kommende boligområde har vakt en del debat, fordi den forholdsvis detaljeret beskriver, hvordan de kommende huse i området skal se ud.

Annonce

Politikerne har valgt at bløde lidt op på de strenge krav til byggerierne. Eksempelvis bliver der i flere af delområderne mulighed for at vælge byggesten af lidt flere forskellige farver, end der ellers var lagt op til, og kravet om, at hegn mod vejskel ikke må være højere end 120 centimeter, bliver sløjfet.

Formand vil have vej forlænget

Udvalgsformanden fik dog ikke alle sine ønsker opfyldt i forhold til lokalplanens udformning. Han så nemlig gerne, at Møllevej blev forlænget til Grenevej, så beboerne i det kommende boligområde kan køre fra området mod syd til Grenevej.

Mange høringssvar

Billund Kommune modtog i forbindelse med høringsfasen 30 svar fra borgere. Det er ualmindeligt mange i forbindelse med en ny lokalplan.

Mange af folks svar handlede om utilfredshed med en temmelig stram styring af, hvordan de kommende huse i området må se ud.

Forlængelsen af Møllevej er af flertallet i byrådssalen netop blevet pillet ud af aftalen om næste års budget – en aftale, som Dansk Folkeparti ikke er en del af. Derfor forsøgte Per Nyhus ad denne vej at få vejforlængelsen tilbage på bordet.

Det er den lokalplan, som vi har brugt allerlængst tid på i den tid, jeg har været i politik.

Per Nyhus (DF)

- Jeg synes ikke, det er særligt velovervejet, at man har taget det stykke vej ud af budgetforliget. Når man begynder at byggemodne og sælge grunde derude, skal den vej laves, så man har mulighed for at komme væk fra området. Møllevej er i forvejen belastet på det stykke vej, der går op foran skolen, siger Per Nyhus.

Det synspunkt fik han dog ikke opbakning til, og Venstre, Socialdemokratiet og Radikale Venstre anbefaler derfor, at byrådet på sit kommende møde godkender lokalplanen.

Annonce
Billund For abonnenter

Cassandra stod frem efter lumre beskeder fra chefen: Hvis ikke jeg gjorde noget, ville det bare blive ved

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Varde

Alvorlig sag om blufærdighedskrænkelse på skole: Tre mandlige elever anmeldt for at krænke pige

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Varde

Campingfamilie med sjælden ros til myndighederne efter brand løb løbsk: Derfor er der glæde efter drama i strid blæst

Erhverv For abonnenter

Total tavshed om Ecco-fadæsen: Konservative-toppolitikere nægter at tale om Niels Flemming Hansens farvel til ordførerpost

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Varde

Pia-Vera må ikke købe nyt tøj i et år: Ærligt, så har jeg lige skullet arbejde med mig selv i forhold til at gå i tøj, andre har gået i før mig

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Rejser

Millioner vil have de billetter, der kan sende danskere på månedlang ferie i hele Tyskland for 68 kroner

Annonce