Annonce
Kolding

Efter stor elevnedgang og dystre fremtidsprognoser for folkeskole i Kolding: Nu skal handleplan vende udviklingen

Antallet af elever her på Bramdrup Skole er i de senere år kun gået én vej, og det er nedad. Det er sket, selv om der ikke har været et tilsvarende fald i antallet af børn i skoledistriktet. Foto: Søren Gylling
Gennem flere år er antallet af elever på Bramdrup Skole faldet markant, da et stigende antal forældre fravælger skolen. Samtidig er der udsigt til, at skolens distrikt fremover kommer til at rumme flere ældre mennesker og færre børn i skolealderen. Derfor sætter man nu arbejde med en handlingsplan for skolen i søen.

Kolding: Der skal sættes ind for at få flere forældre i Bramdrupdam-området til at vælge den lokale folkeskole, når deres børn skal i skole, og de senere års markante elev-tilbagegang skal bremses.

Det mener man i børne- og uddannelsesudvalget, som derfor sætter gang i arbejdet med en handleplan, der i februar næste år skal munde ud i forslag til, hvordan man løser de udfordringer, som Bramdrup Skole står i og har stået med i flere år.

Det er års markant tilbagegang i elevtallet, flere forældres fravalg af skolen og udsigten til en beboersammensætning i skoledistriktet i fremtiden med flere ældre mennesker og færre børn i skolealderen, der er årsag til, at politikere og embedsmænd sætter gang i det langvarige arbejde for at finde en løsning på problemerne.

Annonce

Samtidig er der udsigt til, at der som følge af ghettoplanen skal fjernes almene familieboliger i Skovparken/Skovvejen, der ligger i Bramdrup Skoles distrikt.


Det er en god skole, hvor trivslen og resultaterne er gode, og hvor ikke mindst løfteevnen ligger over landsgennemsnittet.

Kristina Jørgensen (DF)


I det nuværende skoleår går der 42 procent færre elever i 0. klasserne end i skoleåret 2015/16, og antallet af elever på hele skolen er faldet fra 681 i 2012 til 530 i dette skoleår - det vil sige med 22 procent. I samme periode har der ikke været et tilsvarende fald i antallet af børn i skolens distrikt.

Gode resultater på skolen

- I Bramdrup Skoles distrikt er gennemsnitsalderen stigende, og man melder jo ikke sine børnebørn ind i skolen. Det er en god skole, hvor trivslen og resultaterne er gode, og hvor ikke mindst løfteevnen ligger over landsgennemsnittet, siger formanden for børne- og uddannelsesudvalget Kristina Jørgensen (DF) og henviser til, at skolen formår at få eleverne til at præstere bedre ved afgangsprøverne, end deres sociale baggrund tilsiger.

Efter at Bramdrup Skole i 2014 fik Skovparken/Skovvejen ind under sit skoledistrikt, er andelen af tosprogede elever på skolen steget støt. Før ændringen i skoledistriktet havde skolen 19 procent tosprogede, i 2017 var det steget til 30 procent, og i dag er andelen af tosprogede elever oppe på cirka 34 procent, oplyser skoleleder på Bramdrup Skole, Mads Vilstrup Hoeg.

Kristina Jørgensen vil ikke afvise, at den høje andel af tosprogede elever kan være en af årsagerne til, at nogle forældre fravælger Bramdrup Skole til fordel for en anden skole.

- Der kan være rigtig mange grunde til det, og jeg kan have mange personlige gisninger. Jeg vil ikke afvise, at det kan være en årsag, men det bør ikke være en grund, for det er en god skole, lyder det fra Kristina Jørgensen, der håber, at handleplanen kan være med til at vende udviklingen for Bramdrup Skole.

Bramdrup Skole

  • I det nuværende skoleår går der 530 elever på Bramdrup Skole. I 2012 var elevtallet 681. Det svarer til et fald i antallet af elever på 22 procentpoint.
  • Antallet af elever i 0. klassserne på skolen i indeværende skoleår er 42 procent lavere end antallet af 0. klasse-elever i skoleåret 2015/16.
  • Skolens overbygningselever (7.-9. klasse, red.) vælger også i højere grad skolen fra. For eksempel valgte kun 26,7 procent af eleverne fra Harte Skole i dette skoleår at fortsætte på Bramdrup Skole, da de skulle skifte skole i 7. klasse.
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Anklager om flerårig dom i sagen om illegal cigaretfabrik: - Det viser, hvor alvorligt sådan noget her faktisk er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce