Annonce
Trekantområdet

Efter store underskud: Stor fynsk svineproducent solgt i andet forsøg

Eskelund A/S er en af landets største svineproducenter med årligt næsten 200.000 smågrise og slagtesvin. Foto: Nybolig Landbrug Gørtz & Jespersen
Efter nogle økonomisk svære år har familien Lerche-Simonsen nu fundet en køber til sin produktion af årligt næsten 200.000 svin.
Annonce

Håre: En af landets største svineproducenter, Eskelund med hovedsæde i Håre tæt ved Gelsted og en årlig produktion på næsten 200.000 svin, er netop blevet solgt. Det sker i andet forsøg oven på en budrunde i februar, som ikke gav det ønskede resultat.

Eskelund, der omfatter familien Lerche-Simonsens danske aktiviteter med ejendomsbesiddelser, lastbiler til transport af grise og gylle og produktionsanlæg i Haare og Skydebjerg, er solgt af ejendomsmægler Bent Holm fra Landbogruppen Syd.

Familien trådte i 2019 ud af ledelsen, samtidig med at Eskelund A/S blev omdannet til et anpartselskab.

Annonce

Alle aktiviteter overtages

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med direktøren for Eskelund ApS,  Morten Jørgensen.

Han bekræfter salget og oplyser, at køber overtager samtlige aktiviteter i Eskelund ApS 1. oktober.

Han ønsker ikke at svare på, hvorfor familien har solgt, eller hvem der har købt, ej heller om det er en indenlandsk eller udenlandsk køber.

- Jeg kan kun bekræfte, at der er sket en handel med overtagelse 1. oktober, siger Morten Jørgensen.

Det er dog en kendt sag, at Eskelund har været trængt økonomisk de senere år. Således var underskuddet i 2019 på cirka 14 millioner kroner, mens bundlinjen året før udviste et minus på 15 millioner kroner.

Der er ikke oplysninger om, at familien har solgt sine landbrugsaktiviteter i Slovakiet, hvor man har investeret i kvægdrift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce