Annonce
112

Efter stort uheld på E20: Bilister trodsede afspærring og tog billeder

En bilist trodsede afspærring ved tilkørslen til Esbjergmotorvejen. Foto: Local Eyes

Bramming: På trods af afspærring valgte en bilist tirsdag eftermiddag at ignorere keglerne og køre ind på en tilkørsel til Esbjergmotorvejen ved Bramming.

Tilkørslen var spærret af efter et stort færdselsuheld tidligere på dagen, hvor i alt 14 biler var involveret.

Desværre for bilisten var politiet lige i hælene, og han blev derfor hurtigt standset.

Ifølge vagthavende hos Syd- og Sønderjyllands Politi var der en del bilister, som ikke respekterede afspærringen. Nogle valgte at køre uden om i nødsporet med den undskyldning, at der var plads og flere kørte forbi, mens de tog billeder og filmede de kolliderede biler.

- Vi arbejder jo derude - både os og redningspersonalet - og der er tilskadekomne på stedet. Det er derfor, der er spærret af. Når vejen er spærret af, skal man følge det, lyder budskabet fra politiets vagtchef.

I alt blev fire bilister sigtet for ikke at respektere skiltningen - og mange flere kunne være sigtet.

Annonce
Politiet var lige i hælene på bilisten, som krydsede afspærringen. Foto: Local Eyes
At krydse afspærringer kan give alt fra en bøde til betinget frakendelse af kørekort, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce