Annonce
112

Efter stort uheld på E20: Bilister trodsede afspærring og tog billeder

En bilist trodsede afspærring ved tilkørslen til Esbjergmotorvejen. Foto: Local Eyes

Bramming: På trods af afspærring valgte en bilist tirsdag eftermiddag at ignorere keglerne og køre ind på en tilkørsel til Esbjergmotorvejen ved Bramming.

Tilkørslen var spærret af efter et stort færdselsuheld tidligere på dagen, hvor i alt 14 biler var involveret.

Desværre for bilisten var politiet lige i hælene, og han blev derfor hurtigt standset.

Ifølge vagthavende hos Syd- og Sønderjyllands Politi var der en del bilister, som ikke respekterede afspærringen. Nogle valgte at køre uden om i nødsporet med den undskyldning, at der var plads og flere kørte forbi, mens de tog billeder og filmede de kolliderede biler.

- Vi arbejder jo derude - både os og redningspersonalet - og der er tilskadekomne på stedet. Det er derfor, der er spærret af. Når vejen er spærret af, skal man følge det, lyder budskabet fra politiets vagtchef.

I alt blev fire bilister sigtet for ikke at respektere skiltningen - og mange flere kunne være sigtet.

Annonce
Politiet var lige i hælene på bilisten, som krydsede afspærringen. Foto: Local Eyes
At krydse afspærringer kan give alt fra en bøde til betinget frakendelse af kørekort, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];