Annonce
Haderslev

Efter tågeulykke: Lastbilchauffør dømt for uagtsomt manddrab

Ulykken på E45 kostede to mænd livet. Arkivfoto.

En lastbilchauffør, der var involveret i tågeulykken på E45 motorvejen, er torsdag blevet dømt for uagtsomt manddrab.

Dom: En 65-årig mandlig lastbilchauffør fra Vejle blev torsdag dømt for uagtsomt manddrab i forbindelse med den store færdselsulykke på E45 motorvejen sidste år. Det skriver Anklagemyndigheden på Twitter.

Ulykken fandt sted den 18. marts 2018. Her påkørte lastbilchauffør i tæt tåge en anden lastbil, hvorved bilen foran blev klemt. Heri sad to mænd på henholdsvis 70 og 81 år, der begge afgik ved døden.

Dommen lød på 20 dagbøder af 500 kroner samt en betinget frakendelse af førerretten i tre år.

Tågen og den tætte trafik ledte til flere uheld og lange køer på sønderjysk motorvej, hvor flere var involveret. Udover de to mænd der mistede livet, blev omkring 10 personer kvæstede i kæmpeuheldet, der også medførte massive kødannelser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce