Annonce
Sønderborg

Efter ti år: Kuldsejlet Teglsværksby får nyt liv

I 2011, hvor billedet her stammer fra, blev Teglværksbyen lagt død. Nu er der nye planer med området. Arkivfoto: Timo Battefeld
En projektudvikler har henvendt sig til Sønderborg Kommune med en plan for at realisere projektet Teglværksbyen i Egernsund. Ideen blev født i 2006, men måtte lægges død i 2011 i kølvandet på Finanskrisen.

Egernsund: Knap ti år efter, at det storstilede projekt Teglværksbyen måtte lægges død på grund af manglende interesse, er der nu udsigt til nyt liv på den tidligere teglværksgrund ud mod Nybøl Nor.

Sønderborg har fået præsenteret en plan for en ny bydel med den attraktive beliggenhed for enden af Kystvej ved Egernsund, som også i 2006 var på tegnebrættet. Men planen dengang med 300 boliger og en bådehavn med 60 pladser blev aldrig rigtig til noget. Blandt andet på grund af Finanskrisen.

Nu har en projektudvikler imidlertid taget planen frem og suppleret den med et centerområde med restaurant, service erhverv, en mindre dagligvarebutik, overnatningsmulighed og et rehabiliteringscenter med mulighed for fitness og spa.

Annonce

Et helt livsforløb

- På trods af den flotte beliggenhed er der af forskellige årsager endnu ikke lykkedes at få realiseret de tidligere planer for Teglværksbyen, men vi håber, at der vil være medvind til det her spændende projekt med forskellige boligtyper lige fra "vugge til grav". Vi vil i hvert fald gerne bakke op om de planmæssige ændringer, der skal til, siger Tage Petersen (V) fra teknik- og miljøudvalget, der har haft sagen på dagsordenen. Udvalgsformand Aase Nyegaard (Fælleslisten) er enig:

- Tanken om at etablere en bydel med boliger til hele livsforløbet er rigtig fin, fordi den skaber grundlag for et område, hvor alle aldersgrupper er og mødes, og hvor der derfor er liv alle dage hele året. Tanken om et muligt hospice i området, som dog kræver en aftale med regionen, synes jeg også er interessant, siger formand for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard (Fælleslisten).

Annonce

En god placering

Det nye projekt rummer en del elementer fra planen i 2006, men også så meget nyt, at der er behov for at udarbejde en ny lokalplan og tillæg til kommuneplanen.


Tanken om at etablere en bydel med boliger til hele livsforløbet er rigtig fin, fordi den skaber grundlag for et område, hvor alle aldersgrupper er og mødes, og hvor der derfor er liv alle dage hele året.

Aase Nyegaard (L), formand, teknik- og miljøudvalget


- Projektet vil kunne bidrage til at fremtidssikre og udvikle Egernsund som attraktivt bosætningsområde. Jeg synes, beliggenheden tæt på skov og vand er god, og samtidig ligger området ideelt i forhold til de mange arbejdspladser i Gråsten, Sønderborg, Flensborg og ved den Sønderjyske motorvej omkring Rødekro, supplerer udvalgets næstformand, Stefan Lydal (DF).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce