Annonce
Haderslev

Efter to år med smerter: Marianne har åbnet døren til livet igen

Den 73-årige Marianne Skriver åbner sit lille hjem, der er fyldt med akvareller. Hun har også lavet kort, kranse af lavendler, strikket karklude og vaskeklude til arrangementet. Foto: Dorthe Rasmussen
Marianne Skriver i Pladsgade i Haderslev er en af de kunstnere, der er med i arrangementet Åbne Døre i weekenden 21.-22- september. Efter nogle år med smerter, har hun fået energien til at være kreativ tilbage.

HADERSLEV: Marianne Skriver har altid været en kreativ sjæl.

Hun er uddannet blomsterbinder og dameskrædder og er i dag meget optaget af maleriet.

- Det bobler igen indeni, fortæller Marianne, som føler, at hun har fået sit liv tilbage efter to år i smertehelvede.

Den lille lejlighed i Pladsgade 1 A er fyldt med akvareller, som dem 73-årige kunstner har hentet hjem fra sit værksted ude i byen til anledning af arrangementet Åbne Døre i weekenden 21.-22. september.

- jeg åbner min lejlighed og gårdhaven, så folk kan bare komme og se. Jeg har blandt andet en serie på 15 billeder med motiver fra Styrsø i Sverige, hvor jeg var på et malekursus i 2010. I år har jeg haft sådan en trang til at vise alt, hvad jeg har lavet gennem årene, fortæller Marianne Skriver.

Når hun ikke er i gang med at male, så laver hun alt muligt andet andet kreativt.

- I år har jeg også strikket karklude og vaskeklude, og jeg har lavendelkranse af lavender fra haven, som jeg også sælger til arrangementet, fortæller Marianne Skriver.

Hun har boet 14 forskellige steder i Danmark og har tidligere blandt andet har arbejdet som håndarbejds-lærer og drevet mode-systue i Randers.

Nu har hun landet i Haderslev, og hun er glad for byen og fællesskab, hun har fundet med andre kunstnere.

Et flåtbid og en visdomstand var ved at tage livskraften helt ud af hende, og hun mistede energien til at male.

- Jeg gik nogle år med smerter. Nu føles det som om, at jeg har fået fem år tilbage, fortæller Marianne og ler.

Symptomerne begyndte for to år siden, da hun blev bidt af en flåt, og hun begyndte at få en frygtelig hovedpine og ondt i alle sine led.

Efter en antibiotika-kur gik det bedre, men så begyndte nogle tænder at gøre ondt, og behandlingen for paradentose hjalp ikke.

- Først, da tandlægen trak tanden ud, fik jeg fred. Men det var virkelig frustrerende at gå rundt så lang tid med smerter, og de ikke kunne finde ud af, hvad der var galt med mig - så var det pludselig noget psykisk.

Hun begyndte på et tidspunkt selv at tro på, at hun måske var ved at blive lidt "bimmelim", som hun siger:

- Jeg tog på ferie til Marokko for at se, om jeg var blevet for gammel til at rejse, men det gik fint. Jeg var både ude i ørkenen og ride på kameler, fortæller Marianne Skriver.

Annonce
Marianne elsker at rejse og få ny inspiration. Hun har blandt andet været på malekursus i Sverige, hvor hun har malet en serie billeder. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce