Annonce
Billund

Efter to dødsulykker i weekenden: 22-årig bilist sigtet for spirituskørsel

To mennesker har i løbet af weekenden mistet livet i færdselsulykker på vejen i Billund Kommune. Foto: Timo Battefeld
To mennesker er i løbet af weekenden blevet dræbt på vejene i Billund Kommune. En 15-årig knallertkører og en 85-årig bilist har mistet livet efter to voldsomme færdselsulykker.
Annonce

Billund: Den 22-årige mand, som natten mellem lørdag og søndag kørte en 15-årig dreng ihjel på Grindstedvej ved Nordre Kirkevej ved Billund, var muligvis påvirket af spiritus under kørslen. I hvert fald har Sydøstjyllands Politi valgt at sigte den 22-årige mand fra Farre for både uagtsomt manddrab og spirituskørsel.

Alligevel er den 22-årige nu igen sat på fri fod, da politiet har vurderet, at der ikke er tilstrækkeligt grundlag til at kræve manden varetægtsfængslet. Han skal derfor ikke for en dommer i et grundlovsforhør.

- Anklagemyndigheden har vurderet, at han ikke skal fremstilles, konstaterer vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi.

Uheldet skete klokken to natten mellem lørdag og søndag, hvor den 15-årige, der kommer fra Billund, kom kørende ad Grindstedvej på sin knallert. Her blev han ramt ramt frontalt af den 22-årige, som forsøgte at overhale en anden bil. Denne overhaling gik galt, og den 22-årige kørte derfor den 15-årige ned.

Annonce

To trafikdrab

Det blev i det hele taget en meget blodig weekend på vejene i Billund Kommune. Også søndag eftermiddag klokken 16.38 skete et færdselsuheld, der endte med at få dødelig udgang, da en 85-årig mand fra Varde blev dræbt.

Denne ulykke skete på Grindsted Landevej, hvor en 66-årig mand og en 76-årig kvinde fra Billund af ukendte årsager kørte over i den modsatte vejbane. Her kørte de frontalt sammen med en modkørende bil, der blev ført af den 85-årige mand, som ved siden af sig havde en 71-årig kvinde.

Mens den 85-årige mand blev dræbt ved sammenstødet, kom passagererne i begge biler slemt til skade.

- Der er ikke nogen mistanke om spirituskørsel, men under alle omstændigheder kørte han ikke i sin egen vognbane, så der kommer nok en sigtelse for en eller anden overtrædelse af færdselsloven, siger Mikkel Ross.

En bilinspektør har søndag aften været på stedet for forhåbentlig at klarlægge, hvad der er sket, og hvordan den 66-årige mand pludselig og uden varsel kunne havne i den modsatte vejbane.


Der er ikke nogen mistanke om spirituskørsel, men under alle omstændigheder kørte han ikke i sin egen vognbane, så der kommer nok en sigtelse for en eller anden overtrædelse af færdselsloven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce