Annonce
Kolding

Efter to ugers ekstra coronanedlukning: Skoler og daginstitutioner i Kolding genåbner på mandag

De hjemsendte skoleelever fra skolerne i postnummer 6000 Kolding har ikke været i skole siden før vinterferien. Nedlukningen, der nu slutter, omfattede alle private og kommunale skoler og daginstitutioner indenfor postnummeret 6000 Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling
Den to uger lange nedlukning af 15 skoler og 28 daginstitutioner i 6000 Kolding ophører fra på mandag, fik Kolding Kommune besked om først på fredag aften.

Kolding: Efter at deres skoler og daginstitutioner har været lukket ned lige siden vinterferien på grund af coronasmitte kan børn og elever i 28 institutioner og 15 skoler, der ligger i postnummer 6000 Kolding, igen komme afsted i skole og i pasning fra på mandag. Det har myndighederne meddelt Kolding Kommunes ledelse først på fredag aften.

Corona-nedlukningen skete, da smittetallet i Kolding steg markant i løbet af kort tid i februar og efter flere store smitteudbrud på Munkevængets Skole, Brændkjærskolen og Vuggestuen Agtrupvej med den britiske, meget smitsomme coronavariant B117.


Vi skal fortsat have fokus på at få tallet endnu længere ned, så genåbningen er ikke ensbetydende med, at vi skal slippe alle de gode råd.

Thomas Boe, kommunaldirektørGenåbningen sker efter ni dage med faldende smittetal i Kolding. I løbet af denne periode er antallet af smittede personer per uge i Kolding Kommune faldet fra 302 på syv dage til nu 162 personer, der er konstateret smittet i løbet af de seneste syv dage.

Kommunaldirektør Thomas Boe glæder sig og forklarer, at der også er gjort et stort stykke arbejde for at bringe smittetallet i Kolding ned.

- Det er glædeligt, at vi kan genåbne skolerne og daginstitutionerne. Men vi skal fortsat have fokus på at få tallet endnu længere ned, så genåbningen er ikke ensbetydende med, at vi skal slippe alle de gode råd om for eksempel sprit og afstand. Vi skal stå sammen om at holde smitten nede, siger Thomas Boe.

Annonce

Utilfredsstillende sent

Han oplyser, at man har præciseret overfor skolerne og daginstitutionerne, at det er meget vigtigt at holde børnene og eleverne i små grupper, og at pædagogerne og lærerne skal blive i den samme gruppe.

Beskeden fra myndighederne om den forestående genåbning kom fredag kort efter klokken 17.30 på telefonen, og det er nu tredje uge i træk, at Kolding Kommunes øverste ledelse først sent fredag får melding om enten nedlukning eller genåbning i den kommende uge.

For to uger siden kunne man derfor først fredag aften informere de mange berørte forældre om, at skolerne og daginstitutionerne ville holde lukket fra  om mandagen. Og sidste fredag var det også først aften, før den kommunale ledelse fik besked om, at nedlukningen blev forlænget med en uge.

Thomas Boe udtrykker forståelse for, at det er svære beslutninger, der skal træffes men siger også:

- I forhold til forældre og medarbejdere er det ikke tilfredsstillende.

Ligesom i det meste af landet er det kun 0.-4. klasse-eleverne, der kan vende tilbage i skole i 6000 Kolding på mandag. De ældre elever er fortsat sendt hjem til fjernundervisning.

Skolerne og daginstitutionerne i Kolding Kommune, som ligger udenfor postnummer 6000 Kolding har godt måttet holde åbent i de seneste to uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Erhverv

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Kolding

Værtshusejer tvivler på genåbning onsdag: Jeg kan ikke se hvordan det skal fungere

Varde For abonnenter

Forældre skuffede over tilsyn fra Arbejdstilsynet i asbestsag

Annonce