Annonce
Esbjerg

Efter tre års strid: Mærsk køber Blue Water ud af havneterminal i Aarhus

APM Terminals har overtaget en containerterminal på Aarhus Havn drevet af Blue Water-ejede Aarhus Logistics Center. Dermed slutter også en årelang strid mellem Blue Water og Mærsk. Arkivfoto: Axel Schütt
Mærsk har overtaget en containerterminal af Blue Water Shipping-ejede, Aarhus Logistics Center, og dermed afsluttes en tre år gammel strid mellem mægtige Mærsk og det store Esbjerg-transportfirma.

Esbjerg: Det Blue Water Shipping-ejede selskab, Aarhus Logistics Center (ALC), overdrager til september sin containerterminal i Aarhus Havn til Danmarks transportgigant A.P. Møller-Mærsk.

Dermed bliver Mærsk igen enehersker i landets største eksporthavn, hvorfra der årligt ekspederes 300.000 containere over kajkanten hos Mærsk-havnedivisionens eneste danske terminal, APM Terminals Aarhus.

ALC etablerede containerterminalen i foråret 2017 og har siden formået at opbygge en solid aktivitet. Men især på grund af en manglende arealkapacitet har udsigterne til at kunne udvikle forretningen yderligere ikke været tilstrækkelige, hvorfor ALC har valgt at frasælge terminalen.

Annonce

- Aarhus har en central position i forhold til containertrafikken, og hos ALC har vi i løbet af få år opnået et godt aktivitetsniveau. Men vores vurdering i dag er, at det på den lange bane bliver vanskeligt at udvikle vores aktiviteter yderligere, hvorfor det samtidigt vil være udfordrende fortsat at servicere vores kunder på den mest hensigtsmæssige måde. Ved at sælge til APM Terminals sikrer vi fremadrettet bedre muligheder for kunderne, siger Jan Dam Poulsen, administrerende direktør for ALC.

Snuppede kunderne

Men overtagelsen afslutter også en årelang strid om kunder og containere i Aarhus mellem Mærsk og Blue Water Shipping – en konflikt, der også har bragt verdens største rederi på kant med den kommunalt ejede Aarhus Havn.


Forholdet mellem Blue Water Shipping og Mærsk blev ikke bedre, da Blue Water sikrede sig aftaler med flere af APM Terminals hidtidige mangeårige shippingkunder.

Fra artiklen


Hele balladen begyndte, da Blue Water i 2017 fik tilladelse til en konkurrerende aktivitet med at betjene skibe klos op ad Mærsk-terminalen - og med mulighed for at anvende de samme store kraner. Ligesom på Esbjerg Havn er det nemlig Aarhus Havn, der lejer kranerne ud uden fører til Mærsk – men altså også til rivaler.

Forholdet mellem Blue Water Shipping og Mærsk blev ikke bedre, da Blue Water sikrede sig aftaler med flere af APM Terminals hidtidige mangeårige shippingkunder.

Og senere i forløbet besluttede Mærsk at føre en juridisk klagesag, fordi Aarhus Kommune sagde ja til, at ALC’s mindre terminal kun skulle være under miljøtilsyn af kommunen selv, mens den langt større Mærsk-terminal er underlagt tilsyn direkte af de skrappere folk i Miljøstyrelsen.

Annonce

Mere effektiv drift

Men nu er problemerne og den juridiske strid altså et overstået kapital, og begge parter vælger at kigge fremad.

- Vi overtager en interessant forretning med gode kunder, som nu får adgang til et større netværk og derigennem nye muligheder for at udvikle deres forretning. Vi forventer samtidig at kunne gøre kundernes hverdag lidt mere effektiv, idet administrationen også vil være mindre med en enkelt operatør, siger Dennis Olesen, managing director Nordics, APM Terminals.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Afsløring: Læs her hvem vi holder med til kommunalvalget

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Erhverv For abonnenter

Lokal virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Varde

Hun bor i sommerhus, han bor på plejehjem: Da Jørn og Bente skulle nyde deres otium, kunne han pludselig ikke få vejret

Billund For abonnenter

Nyt boligkvarter får cirka en kilometer til fremtidig motorvej: Støjberegninger viser, at støjen går til kanten af det tilladte

Haderslev

Indsamling til Hjertegaven: Nu kan du danse i den gode sags tjeneste

Esbjerg For abonnenter

Millionfabrik med flere eksplosionsbrande i bagagen har kurs mod Esbjerg

Esbjerg

Tre nye vigespor vækker opsigt: Første gang en landmand selv betaler for kommunal infrastruktur ved sin gård

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Herrehåndbold

JV erfarer: Thomas Mogensen stopper karrieren og fortsætter i SønderjyskE i ny rolle

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur

Kulturprisen er tilbage med kendt revyskuespiller i dommerkomitéen: Du kan være med til at finde årets vinder

Tønder For abonnenter

Tønders store industrivirksomheder hårdt ramt af corona-krisen: Dumper ned ad Top1000-liste

Kultur

"Onkel"-instruktør Frelle Petersen vil røre os igen i ny film om sorg - modtageren af JydskeVestkystens kulturpris klar til at udpege ny vinder i 2022

Annonce