Annonce
Tønder

Efter trusler: Venstre-politiker skifter vælgerforening

Irene Holk Lund har i mere end 25 år været medlem af Venstre i Løgumkloster. Nu flytter hun til en anden lokal vælgerforening i Tønder Kommune. Arkivfoto: André Thorup
Irene Holk Lund har meddelt sin vælgerforening i Løgumkloster, at hun skifter til en anden lokal forening i Tønder Kommune. Det sker efter, at hun er blevet truet med eksklusion. I Løgumkloster undrer den lokale formand sig. Han har adskillige gange forsøgt at få foreningens kommunalbestyrelsesmedlem i tale.

LØGUMKLOSTER: Ny udvikling i det interne Venstre-opgør i Løgumkloster.

Torsdag eftermiddag blev formanden af den lokale Venstre-vælgerforening, Peter Nielsen, gennem partiets hovedorganisation orienteret om, at foreningens medlem af kommunalbestyrelsen og formand for sundhedsudvalget, Irene Holk Lund, skifter foreningen og nu har meldt sig ind i en anden lokal Venstre-forening. Det sker uden at hun flytter fra Løgumkloster, men som direkte reaktion på de seneste ugers intern uro.

- Jeg ser mig desværre nødsaget til at opsige mit medlemskab af Løgumkloster og Omegns Venstre Vælgerforening, hvor jeg har været medlem i over 25 år. Det sker efter, jeg har modtaget en trussel om eksklusion fra min egen vælgerforenings formand Peter Nielsen, og som den samlede bestyrelse har skrevet under på. Mit hjerte brænder fortsat for Løgumkloster og hele Tønder Kommune, men jeg kan ikke acceptere, at trusler skal være en del af min hverdag, forklarer Irene Holk Lund i en pressemeddelelse, som hun udsendte torsdag aften kort før klokken 22.

Højt til loftet

Formanden for Venstre i Løgumkloster, Peter Nielsen, undrer sig over den seneste udvikling.

- Det synes jeg er mærkeligt. Vi har faktisk bedt hende om et møde adskillige gange. Vi har tilbudt hende, at hun selv må bestemme tid og sted. Jeg undrede mig meget over, hvorfor hun ikke ville mødes med os, siger Peter Nielsen.

Han udsendte ligeledes en pressemeddelelse torsdag aften. Her stod bl.a.:

- I Venstre er der højt til loftet, og vi kan sagtens have forskellige meninger, men vejen frem er nu engang igennem dialog.

Irene Holk Lund oplyste torsdag, at hun i dagene op til torsdagens kommunalbestyrelsesmøde havde fået en mødeindkaldelse med to datoer. Indkaldelsen kom med meget kort varsel, og hun var optaget. To nye mødedatoer så hun først, efter at hun havde besluttet sig for at skifte forening.

Annonce

Oprørte vande

Irene Holk Lunds udmelding kommer i kølvandet på en periode med en del oprørte vande i Venstre i Løgumkloster. Senest skrev formanden et læserbrev, hvor han åbenlyst talte om kammerateri i forbindelse med, at gården Åved var sat til salg i udbud. Det var sket på foranledning af virksomheden Kalb Kommunikation, der havde vist interesse i at købe stedet.

Anklagerne om vennetjenester fik erhvervskvinderne Marianne Kalb og Kirsten von Wildenrath, der står bag Kalb Kommunikation, til at trække deres købsinteresse. De ønskede ikke at blive draget ind i det, som de opfattende som et internt Venstre-opgør, der ikke mindst handlede om at vælte borgmester Henrik Frandsen.

Annonce

Opbakning

Senest har han her i avisen gjort sig til fortaler for, at der skulle findes en ny borgmester. Efter en del dispositioner, der ifølge den lokale V-formand havde kostet skatteborgerne penge, var Henrik Frandsen ikke længere værdig at beklæde posten, sagde han.

Hendes nu tidligere formands holdning deles på ingen måde af Irene Holk Lund.

– Jeg bakker fuldt op om vores borgmester og mener, at der køres en fuldkommen urimelig hetz imod ham. Henrik Frandsen gør det super godt under de mest pressede forhold, man kan tænke sig. Jeg kan heller ikke acceptere den yderst skadelige mistroiskhed, der er til forvaltningen. Der er tale om et åbenlyst magtspil fra de sure gamle mænd, heriblandt Løgumkloster Vælgerforening i Venstre. Udover, at de forpester det politiske klima, forpester de nu også erhvervsudvikling i Tønder Kommune, lød det torsdag aften, fra Irene Holk Lund.

Hun opnåede ved valget i 2017 over 450 personlige stemmer og fik dermed det tredjebedste personlige resultat af de 14 Venstre-medlemmer, der blev valgt ind.

Annonce
Tønder For abonnenter

Politiet kommer: Nu er lokalerne til ny nærpolitistation fundet

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Tidligere kasserer i lokal partiforening dømt for mandatsvig: Overførte 136.000 kroner til privat brug

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg For abonnenter

Styrelse nægter at lukke Corona-ramt skole ned: Hver femte elev er smittet, og spredningen er gået amok

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Tønder

Ny politiekspedition åbner i Skærbæk

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

VM-festen i det spanske ruller videre: Ungarn fik én på låget i ny dansk håndboldopvisning

Sport For abonnenter

VM-kommentar: Det er nye tider på landsholdet - og heldigvis for det

Sydjylland

Stort spillested er 'pisse skuffet' over nye nedlukninger: Kan miste en halv million og må sende medarbejdere hjem

Annonce