Annonce
Haderslev

Efter trussel: Politiet igen til stede ved sommermarked på Gram Slot

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker fortsat den trussel, der i sidste uge blev fremsat mod sommermarkedet ved Gram Slot. Foto: Jonas Bisgaard Kristensen
For anden uge i træk vil der være politi til stede ved sommermarkedet ved Gram Slot torsdag. I sidste uge blev der fremsat en trussel mod markedet, og da sagen endnu ikke er opklaret, møder betjentene igen op som sikkerhedsopbud.

Gram: Torsdag i sidste uge måtte politiet rykke talstærkt ud til det ugentlige sommermarked ved Gram Slot, da der her var blevet fremsat en trussel.

Politiet ønskede ikke at fortælle, om truslen var fremsat mod selve markedet, mod slottet eller mod en bestemt person, ligesom det heller ikke blev oplyst, hvem der stod bag truslen.

Både kræmmere, udstillere og gæster kunne dog sagtens møde trygt op til markedet, mente politiet, og markedet blev da også gennemført efter planen.

Men det var altså ikke uden et stort opbud af betjente, og det vil der igen være torsdag den 1. august.

- For at skabe tryghed for gæsterne ved Gram Slots sommermarked torsdag den 1. august vil Syd- og Sønderjyllands Politi igen være til stede på markedet i fornødent omfang, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Udover betjentene vil også politiets mobile politistation blive sat op ved slottet. Her kan gæster stille spørgsmål til betjentene.

- Vi efterforsker fortsat den trussel, der tidligere er fremsat mod markedet. Det er politiets opfattelse, at både udstillere og gæster trygt kan tage til markedet, skriver politiet.

Annonce
Alma Hansen var en af de kræmmere, som mødte op til markedet i sidste uge på trods af den fremsatte trussel. Foto: Jonas Bisgaard Kristensen

Direktør roser politiet

Direktør for Gram Slot, Svend Brodersen, kalder sagen for uforandret siden sidste uge. Allerede dengang fik han besked om, at politiet også ville være til stede denne uge, hvis ikke sagen var opklaret.

- Det er da ikke noget, som vi ønsker, der skal blive koblet sammen med vores sted, men det har vi jo ikke rigtig nogen indflydelse på. Vi kan prøve at håndtere det så professionelt som muligt. Og så håber jeg egentlig bare, at det bliver opklaret, siger han.

Han roser Syd- og Sønderjyllands Politi for håndteringen af sagen.

- Vi oplevede i sidste uge, hvor utroligt professionelt politiet håndterede sagen. Vi følte os trygge, og gæsterne og udstillerne gav også udtryk for, at de var trygge, så vi er sikre på, at det torsdag nok skal blive afviklet i god ro og orden igen, siger Svend Brodersen.

Gram Slot afvikler fra uge 27 til 32 sommermarked hver torsdag.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];