Annonce
Nordtyskland

Efter tv-udsendlese: 800 havde nye tip om  bortførelsen af Madeleine MacCann

Den hovedmistænkte i sagen om den forsvundne Madeleine MacCann sidder fængslet i Kiel på grund af en dom for narkohandel.
Annonce

KIEL: Flere end 800 har efterhånden henvendt sig med tip, efter den tyske tv-kanal ZDF onsdag aften i kriminalmagasinet Aktenzeichen XY viste en rekonstruktion af bortførelsen af den britiske pige Madeleine McCann, der forsvandt fra et ferieanlæg i Portugal for 13 år siden. Tysk politi mistænker en 43-årig tysker for at have bortført og dræbt den treårige pige.

Manden afsoner for øjeblikket en dom for narkohandel i fængslet i Kiel. Sammen med en bekendt forsøgte han i 2007 af hente flere kilo hash og marihuana til Sild, hvor han dengang boede. Retten i Niebüll i Nordfrisland idømte i 2011 manden et år og ni måneders betinget fængsel for narkohandel. Men da han efterfølgende begik ny kriminalitet, blev den betingede dom ophævet i 2018 og skulle afsones.

- Nogle af tippene har allerede vist sig at kunne føre efterforskningen videre, siger Christian Hoppe fra forbundskriminalpolitiet til nyhedsbureauet DPA.

Ifølge Spiegel har manden 17 domme bag sig. Han er også kendt skyldig i seksuelle overgreb på mindreårige.

Den 43-årige har søgt om prøveløsladelse, fordi han allerede har afsonet to tredjedele af sin straf. Sagen ligger for øjeblikket hos den tyske højesteret, Bundesgerichtshof, i Karlsruhe, fordi der er usikkerhed om, hvilken domstol, der skal behandle mandens ansøgning om at blive sat på fri fod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce