Annonce
112

Startspærre hjalp ikke: Birgitte tyverisikrer sin højteknologiske Mercedes med en ratlås til 100 kroner

Grin bare. Birgitte Bendixen tror ikke, at ratlåsen er betydningsløs. Foto: Morten Nielsen
Det kan godt være, at det er lavteknologisk og 80'eragtigt at låse med en ratlås. Men en avanceret startspærre kunne jo i hvert fald ikke forhindre tyveri af næsten ny Mercedes.

Varde: Der er en kontrast mellem en næsten ny Mercedes - kassevogn ganske vist - og så en ratlås fra Biltema til 100 kroner. Bilister, der kan huske 1980'erne, ved nøjagtig, hvordan en sådan ratlås betjenes. Det var, før startspærrerne sikrede bilerne langt mere højteknologisk.

Men Birgitte Benixen, der ejer butikken Mobil Special Optik, som er bygget ind karosseriet på en Mercedes Sprinter, stoler ikke alene på højteknologi længere. Det efter hendes brillebus blev stjålet fra villaen i Varde for et par uger siden - trods både startspærre og en gps-tracker.

Bilen er blot to år gammel. Men startspærren var ingen hindring for tyvene.

Birgitte Bendixen er da godt klar over, at en klassisk biltyv næppe vil have de store problemer med at bryde en ratlås op. Men den type tyv, som kan låse en kompliceret startspærre op, er formentlig lidt nørdet og næppe den samme type, som kan vride en lås op, vurderer Birgitte Bendixen.

Hun fik også sin brillebus tilbage på den lavteknologiske måde. Det var ved en efterlysning gennem jv.dk og et vågent vidne i Grindsted. Det lykkedes nemlig også tyvene at slå en gps-tracker fra i forbindelse med tyveriet.

Annonce

Historien kort

  • Det var natten til tirsdag den 17. september, at brillebussen forsvandt fra Birgitte Bendixens bopæl i Varde.
  • Den blev fundet analog ved at en kvinde brugte sine øjne og en efterlysning på jv.dk.

Alarm er også købt

Nu er det ikke sådan, at Birgitte kun tror på lavteknologi. Hun har også installeret en alarm efter tyveriet. Den gør det muligt at stoppe bilens motor ved hjælp af mobiltelefonen.

Der er også taget andre skridt, men dem vil Birgitte ikke afsløre. Tyveriet sidder stadig i hende. Det var hele hendes eksistensgrundlag, der rullede bort fra bopælen i Varde, da tyvene stjal bilen.

Der seriefremstilles nemlig ikke brillebusser. Det vil sandsynligvis tage omkring et halvt år at få specialbygget én, vurderer Birgitte Bendixen.

Brillebussen er en essentiel del af Birgitte Bendixens forretning. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce