x
Annonce
Ribe-Esbjerg HH

Efter uafgjort mod KIF Kolding: Ribe-Esbjerg-streg advarer om farlig kamp mod bundhold

Miha Zvizej scorede to gange mod KIF, hvor Ribe-Esbjerg var bedre i forsvaret end i angrebet. Foto: André Thorup
Miha Zvizej føler sig sikker på, at Ribe-Esbjerg kan hente en sejr mod bundholdet Nordsjælland, men han advarer om, at det bliver en farlig kamp.

RIBE-ESBJERG: Miha Zvizej mente, at uafgjort 26-26 hjemme mod KIF Kolding var endnu et eksempel på, at den danske liga er farlig, hvis man tager sejre mod bundholdene for givet.

Mod KIF var Ribe-Esbjerg bagud med 6-12, men fik det ene point.

- Kampen skal spilles over 60 minutter, så det betyder ikke så meget. Vi var lidt bagud, men vi kom tilbage i kampen. Jeg synes, vi præsterede godt i forsvaret, men vi kan bare ikke få de der lette mål. Så kæmpede vi lidt i angrebet næsten hele kampen, selv om vi scorede 26 mål. Vi brændte masser af oplagte chancer, sagde den slovenske streg efter kampen.

- Det er godt, vi fik et point, men jeg ville hellere have haft to i dag, sagde han indlysende.

At Skanderborg, der er en af rivalerne til en plads i slutspillet, også satte et point til ude mod Lemvig-Thyborøn, lagde han ikke så meget i.

- Alle hold i den danske liga er så tæt på hinanden, så vi kigger ikke så meget på tabellen. Vi skal bare have så mange point som muligt. Nu skal vi til Nordsjælland og prøve at få to point dér. Så ligger det meget fint. Vi har 24 point nu, og så skal vi vinde nogle flere kampe, sagde Zvizej.

- Det er altid farligt. Det har vi set. Lemvig tog point mod Aalborg. Nordsjælland kan godt overraske også. De spiller mod nedrykning, og de skal også have point, så det bliver overhovedet ikke nogen nem kamp. Det forventer vi, så vi skal give den gas, lød det om den forestående kamp mod bundholdet, der fredag tabte klart ude mod Mors-Thy, men havde uafgjort ved pausen.

Ribe-Esbjerg var uden Kasper Kvist, Lasse Uth og Daniel Ingason, men det vil Zvizej ikke bruge som en undskyldning.

- Vi er også lidt ramt af skader. Der er mange ting, vi skulle lave om, men det nytter ikke noget. Vi har stadig masser af kvalitet. Vi skal til Nordsjælland og give os 100 procent, og så er jeg sikker på, vi får to point, men det bliver en farlig kamp.

Ribe-Esbjerg er på femtepladsen med 24 point.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Borgmester forlanger grænsen åbnet

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce