Annonce
Aabenraa

Efter udbud om hurtigtest: Aabenraa beholder testcenter

På mandag åbner der et nyt center for lyntest i Aabenraa. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Aabenraa beholder et center for hurtigtest, men efter weekenden bliver det på en anden adresse og med en ny udbyder.
Annonce

Aabenraa: Fra på mandag er det ikke længere muligt at få taget en hurtigtest i Falcks lokaler på Løgumklostervej i Aabenraa. Falck tabte nemlig det offentlige udbud af lyntest af danskerne mod covid-19 tidligere på måneden.

I Region Syddanmark var det selskabet Carelink, der er specialister inden for formidling af medarbejdere til sundhedssektoren, der løb med sejren, mens SOS International vandt testopgaven i landets øvrige fire regioner.

Opgaven for Carelink med at hurtigteste borgerne i Region Syddanmark vil være en blanding mellem et mobilt beredskab, hvor testkapaciteten flytter sig ud til borgerne, og et stationært beredskab, hvor borgerne opsøger en fast testlokalitet.

I Aabenraa Kommune kan borgerne glæde sig over, at den nye spiller vil bibeholde et testcenter i Aabenraa.

- Vi er i fuld gang med at finde et sted i Aabenraa, men jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvor det bliver henne. Men der vil stå et testcenter klar i Aabenraa på mandag, og det åbner klokken 8.00, siger Brian Rosenberg, der er administrerende direktør hos Carelink.

Annonce

Det eneste i Sønderjylland

Det nye center for hurtigtest kommer til at fungere på samme måde som Falcks nuværende testcenter i Aabenraa. Det vil sige, at det er gratis at blive testet, og det er ikke nødvendigt at bestille tid.

Testcentret i Aabenraa bliver samtidigt det eneste i Sønderjylland.

- Vi satser på testcentre i Esbjerg, Kolding, Svendborg, Odense og Aabenraa, mens det mobile beredskab kommer til at fungere i hele regionen, siger Brian Rosenborg og tilføjer, at folk vil kunne få lige så mange hurtigtest, som de hidtil har kunnet få.


Vi er i fuld gang med at finde et sted i Aabenraa, men jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvor det bliver henne.

Brian Rosenberg, administrerende direktør hos Carelink


Siden slutningen af november har Falck også drevet et testcenter syd for grænsen. Det ligger ved grænsesupermarkedet Scandinavian Park i Handewitt lige vest for Flensborg. Den opgave bliver nu også overtaget af Carelink, men hvor lokationen bliver, og hvornår det åbner er endnu ikke på plads.

- Vi overtager opgaven med også at teste syd for grænsen på et ikke nærmere defineret tidspunkt. Vi er i fuld gang med forberedelserne, siger Brian Rosenborg.

Annonce

Det helt store indtog

Carelink kommer i fremtiden ikke kun til at varetage opgaven med et center for hurtigtest i Aabenraa Kommune.

Selskabet er også netop blevet valgt som første leverandør af sundhedsfaglige vikarydelser til Aabenraa Kommune i hjemmeplejen og på plejecentre.

Aftalen er indgået med virkning fra 1. februar i år.

- Vi er i gang med det helt store indtog i Aabenraa Kommune, og det glæder vi os til, siger den administrerende direktør hos Carelink.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce