Annonce
Sydjylland

Efter udflytning: Færdselsstyrelsen i Ribe snydt for flere opgaver

Regeringen har aflyst planerne om at lade Færdselsstyrelsen udstede tilladelser til særkørsel til vognmænd samt kørekort til chauffører. Arkivfoto: Michael Bager
Færdselsstyrelsen i Ribe har efter udflytningen i 2016 set frem til at overtage flere opgaver fra politiet, men nu trækker regeringen i land. Venstre vil kalde ministre i samråd.
Annonce

Ribe: Færdselsstyrelsen har fået en lang næse.

Det var meningen, at styrelsen, der i 2016 blev udflyttet til Ribe, fra 1. januar 2020 skulle stå for at udstede tilladelser til særkørsel samt kørekort til chauffører. Men nu har regeringen trukket i land og vil ifølge DR Syd lade opgaverne ligge hos politiet, hvor den slags hidtil har hørt hjemme.

Ifølge justitsminister Nick Hækkerup (S) vil det blive alt for dyrt og kræve nye it-systemer at overdrage opgaverne til Færdselsstyrelsen, fortæller DR Syd.

Aflysningen har fået vognmændenes brancheorganisation DTL samt en række politiske partier op i det røde felt.

- Færdselsstyrelsen er simpelthen bedre egnet til at drive de her administrative opgaver. Politiet skal løse alle mulige akutte opgaver, og der har de administrative opgaver det med at blive nedprioriteret. Det betyder eksempelvis, at man skal vente længere på en tilladelse til særtransport, siger underdirektør i DTL, Ove Holm, til DR Syd.

Hele blå blok samt Radikale Venstre deler Ove Holms synspunkt, og Venstre vil indkalde justitsminister Nick Hækkerup (S) og Transportminister Benny Engelbrecht (S) i samråd i sagen.

Enhedslistens Henning Hyllested bakker op om regeringens beslutning. Han mener, at politiet skal tilføres flere ressourcer til fortsat at varetage opgaverne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg For abonnenter

Dagplejer efter kritik: - Vi skal nok gøre rent, men ikke gratis

Trekantområdet

Mand stadig i kritisk tilstand efter badeulykke: Kommune tjekker sikkerheden

Annonce