Annonce
Sønderborg

Efter udvalgsmøde: Byrådet skal diskutere privatskoles lånegaranti

Privatskolen Als har store visioner, og har blandt andet købt 7500 kvadratmeter grund på hjørnet af Vølundsgade og Linde Allé. Grunden der tidligere husede JF Fabriken, skal med privatskolens visioner blandt andet dele ramme om en ny hal. Arkivfoto: Timo Battefeld
Økonomiudvalget stemte onsdag nej til at give Privatskolen Als en lånegaranti til en større ombygning. Sagen stopper dog ikke der, da Venstre og Dansk Folkeparti har begæret sagen i byrådet.
Annonce

Sønderborg: Privatskolen Als' ansøgning om en kommunal lånegaranti på 20 millioner kroner blev onsdag afvist i økonomiudvalget. Fem ud af ni udvalgsmedlemmer stemte nej til at give privatskolen en lånegaranti, hvor Socialdemokratiet og Fælleslisten stemte imod.

Sagen stopper dog ikke der, da Venstre og Dansk Folkeparti bad om, at sagen skulle diskuteres i byrådet.

- Vi mener grundlæggende, at Privatskolen Als komplimenterer det tilbud, som vi har i kommunens folkeskoler, og når vi nu har hjulpet andre fri- og privatskoler rundt om i kommunen, så mener vi også, at de skal have muligheden, siger Stefan Lydal (DF).

- Det er især indenfor scienceområdet, hvor jeg mener, at Privatskolen Als er rigtigt dygtige, og hvor de især komplimenterer folkeskolen. Det vil også passe rigtigt godt ind i kommunens strategi og med House of Science, fortsætter Stefan Lydal.

Privatskolen Als havde ansøgt om at få en kommunegaranti på 20 millioner kroner. Pengene fra kommunegarantien ville betyde, at privatskolen ville kunne låne billigere til det kommende byggeri på hjørnet af Vølundsgade og Linde Allé.

Annonce

Mindre garanti

Under mødet i økonomiudvalget stillede Slesvigsk Parti et ændringsforslag om at give Privatskolen Als en mindre kommunegaranti på 7,5 millioner kroner. Det er også noget, som lyder bedre i Stefan Lydals ører.

- Jeg synes ikke, at vi skal give 20 millioner i kommunegaranti, men et mindre beløb mener jeg godt, at vi kan give, siger DF'eren.

Mens Venstre og Dansk Folkeparti er for en kommunegaranti til Privatskolen Als, så er Socialdemokratiet med borgmester Erik Lauritzen i spidsen modstandere af at give garantien.

- Vi mener ikke, at vi skal øge kapaciteten på skoleområdet, når vi har den kapacitet, som vi skal bruge, siger Erik Lauritzen, som også stiller sig tvivlende overfor, om privatskolen vil kunne nå op på det elevtal, som de forudser, da der er faldende børnetal i kommunen.

- Når vi har givet kommunegarantier, så er det, fordi det giver noget til kommunen, som vi ikke har, og som vi gerne vil have. Vi har også set det med Dybbøl Efterskole og Efterskolen Epos, hvor det er med til at sikre, at vi får et varieret efterskoleudbud i kommunen, forklarer borgmesteren.


Vi mener grundlæggende, at Privatskolen Als komplimenterer det tilbud, som vi har i kommunens folkeskoler.

Stefan Lydal, 2. viceborgmester Sønderborg Kommune (DF)


Rettelse d. 24/9-20 klokken 09:23: Det fremgik af artiklen, at Den Internationale Skole havde fået en kommunegaranti. Det har de ikke. Borgmester Erik Lauritzen (S) beklager, at han havde udtrykt sig uklart på onsdagens pressemøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Varde For abonnenter

Joan er formand for landsbyens sidste livsnerve: Forsamlingshuset overlever kun på tidligere års overskud

Annonce