Annonce
Sønderborg

Efter ulykke ved Egernsund vil Aase Nyegaard have mere lys: - Der er bælgmørkt nogle steder, og det er faktisk skræmmende

Nuværende udvalgsformand Aase Nyegaard, men det fremtidige udvalg bør undersøge og drøfte, om der er nogle steder, man skal kigge nærmere på. Foto: André Thorup
Efter en 55-årig kvinde blev påkørt af en el-cykel på en mørk vej ved Egernsund, vil udvalgsformand Aase Nyegaard nu gøre noget ved problemet med det manglende lys.

Sønderborg: - Vi er nødt til at tage det alvorligt. Det er der ingen tvivl om.

Sådan lyder det fra formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune Aase Nyegaard (Fælleslisten) efter en 55-årig kvinde og en 44-årig mand på el-cykel endte i en ulykke ved Egernsund mandag.

Ulykken skete på Brovej, hvor der ikke er noget lys hverken ved cykelsti eller busskure.

Annonce

Vi vil gerne bruge pengene så fornuftigt, som overhovedet muligt. Det er en bekostelig affære at trække strøm.

Lars Termansen Barsballe, afdelingsleder ved Projekt og Anlæg

Udvalgsformanden har selv tænkt over, at der er mange rigtig mørke områder i Sønderborg Kommune, og hun vil derfor også tage sagen videre.

- Der er bælgmørkt nogle steder, og det er faktisk skræmmende, selv som bilist. Derfor mener jeg også, at udvalget bør undersøge og drøfte, om der er nogle steder, man skal kigge nærmere på, lyder det fra Aase Nyegaard.

Hun har allerede haft drøftelser med den kommende udvalgsformand Kirsten Bachmann (Slesvigsk Parti) omkring det manglende lys.

Det er ikke nemt

JydskeVestkysten har talt med manden til den 55-årige kvinde samt en borger fra området. Begge er meget fortørnede over, at der er så dårlige oversigtsforhold, når gående og cyklister skal krydse hinanden.

Selvom det kan virke ret simpelt og ligetil, at få sat nogle lysmaster op, så er det langt fra tilfældet. Det fortæller Lars Termansen Barsballe, afdelingsleder ved Projekt og Anlæg. I områder som det ved Brovej, er der ikke lagt strømledninger, så selvom der var vilje og penge til at få masterne op i morgen, så kan det rent teknisk ikke lade sig gøre.

- Som udgangspunkt er der ikke lys udenfor byzoner, som det her jo er. Det er det samme andre steder i kommunen, hvor gadelyset ikke er etableret, forklarer han.

Afdelingslederen vil rigtig gerne kigge på, hvad der kunne være af smarte løsninger, hvis der er politisk vilje til det.

- Vi vil gerne kigge i retningen af nogle andre løsninger. En mulighed kunne være solcellelamper, som jeg ved, at de også har erfaring med i Aabenraa Kommune, fortæller Lars Barsballe Termansen.

Det skulle i så fald være udvalgte steder, som man ville prøve det af, forklarer han. Men meget handler også om penge.

- Vi vil gerne bruge pengene så fornuftigt, som overhovedet muligt. Det er en bekostelig affære at trække strøm, fortæller Lars Termansen Barsballe.

Annonce

Vil gerne grøn transport

Står det til Aase Nyegaard, så skal de penge også findes og gerne hurtigt. Hun pointerer, at politikerne gerne vil have folk til at cykle og tage offentlig transport.

- Så er vi også nødt til at sørge for ordentlige forhold. Og med de her el-biler og el-cykler, som næsten ikke siger noget, så er vi nødt til at have bedre oversigtsforhold, siger hun.

I løbet af de seneste fire år er lys ved busskurene ikke noget, som teknik- og miljødvalget har drøftet.

- Vi er nødt til at undersøge det. Derfor indstiller jeg det også til de af kommunens direktører, som kan tage det videre, fortæller hun.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Lone elsker at bo på Als: Men hun græd første gang, hun kom til øen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce