Annonce
Esbjerg

Efter undersøgelse: Byens største pengetank ser muligheder i boligbyggeri ved Esbjerg Strand

Kristoffer Jarl Kristensen, direktør i Claus Sørensens Fond, kalder det fantastisk, at en undersøgelse nu viser, at der kan arbejdes videre med boligbyggeri på havneøen ved Esbjerg Strand. Han siger samtidig, at Claus Sørensen Gruppen ser gode muligheder for ejendomsinvesteringer på havneøen. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard
Kristoffer Jarl Kristensen, direktør i Claus Sørensens Fond, kalder det fantastisk, at en undersøgelse nu viser, at der kan arbejdes videre med boligbyggeri på havneøen ved Esbjerg Strand. Han siger samtidig, at Claus Sørensen Gruppen ser gode muligheder for ejendomsinvesteringer på havneøen.

Esbjerg: Esbjergs største pengetank, som er ejet af milliardkoncernen Claus Sørensen Gruppen, er med stor sandsynlighed klar til at åbne pengepungen, hvis det bliver muligt at etablere boligbyggeri på den kunstige havneø ved Esbjerg Strand.

Det fortæller Kristoffer Jarl Kristensen, der er administrerende direktør i Claus Sørensens Fond, efter at borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) med baggrund i et såkaldt ”forudsætningsnotat” har vurderet, at der kan bygges boliger på halvdelen af den kunstige havneø ved Esbjerg Strand uden at genere virksomheder i nærheden.

I notatet fra Teknik & Miljø konkluderes det samles, at ”der kan arbejdes videre med en planlægning for boliger på Havneøen, hvor boliger er placeret på den nordlige del af øen, og under forudsætning af de begrænsninger og opmærksomhedspunkter, som fremgår af notatet særlig med henvisning til placering og udformning af den sydlige bebyggelse på Havneøen tættest mod Bryggen.”

Annonce

Mandag skal økonomiudvalget således beslutte, om der skal indgås aftale om en masterplan for havneøen, som det verdenskendte arkitektfirma BIG skal udarbejde.


Det er en enestående mulighed for byen, og det er klart, at hvis der bliver mulighed for at bygge boliger på havneøen, så er det bestemt noget, vi vil kigge på med velvilje.

Kristoffer J. Kristensen, adm. direktør, Claus Sørensens Fond


Claus Sørensen Gruppen, som har hovedkontor i kontordomicilet White House på Esbjerg Brygge, har allerede for år tilbage reserveret et areal på havneøen, og man har desuden bidraget med mange millioner af kroner til det maritime mekka "Lanternen", som er under opførelse på havneøen.

Vi mangler X-faktor

- Vi er overordentligt glade for dette budskab fra kommunen. Det er en enestående mulighed for byen, og det er klart, at hvis der bliver mulighed for at bygge boliger på havneøen, så er det bestemt noget, vi vil kigge på med velvilje, siger Kristoffer J. Kristensen, der også tidligere, da det var absolut ”no go” at tale om boliger på havneøen, har givet udtryk for, at det kunne være interessant at overveje boliger i det han har kaldt ”Sky City” på den anden side af Hjertingvej omkring Fovrfeld Bæk.

I en af Esbjerg Kommunes tidligere visualiseringer har byggeri på Esbjerg Strand tidligere taget sig ud set fra nord. Det var dengang, hvor der der udelukkende var tale om erhvervsbyggeri.

- Fakta er jo bare, at det for byens fremtid er helt afgørende nødvendigt at få vendt udviklingen med en befolkningsudvikling, der står i stampe. Vi mangler noget X-faktor, eller det min morfar nok ville kalde for noget ”schwung”, konstaterer Kristoffer J. Kristensen med henvisning til Tage Sørensen, en af Esbjergs største erhvervsmænd gennem tiderne, mens han fortsætter:

- Men denne nødvendige X-faktor vil boliger på havneøen kunne bibringe.

Annonce

Det skaber liv

Fondsdirektøren rangerer samtidig på en skala fra et til ti muligheden for boliger på havneøen og det, der følger med, helt oppe omkring otte-ni stykker i forhold til at fastholde og tiltrække mennesker til byen.

- Og det kan da godt være, at man ikke nødvendigvis bosætter sig på havneøen, men boliger er med til at skabe liv, og måske vil man finde det interessant at have en båd liggende der, eller bare nyde et levende miljø dernede, fortsætter Kristoffer J. Kristensen, der også både via fonden og den største virksomhed i Claus Sørensen Gruppen, Viking Life-Saving Equipment A/S, er involveret i det, der er blevet betegnet som et uddannelsesmæssige fyrtårn – en slags ny arkitekttegnet universitetsbygning på havneøen.

Bag ”fyrtårnet” står uddannelsessatsningen Education Esbjerg, der har mere end 20 millioner kroner i ryggen fra kommunen, erhvervslivet og en række fonde. Her går visionen på at skabe en grøn universitetsbygning, der skal danne rammen for et attraktivt studiemiljø for op imod 3000 studerende, der kan gøre sig klogere samtidig med, at de har adgang til vandsport og friluftsliv lige uden for døren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce