Annonce
Kolding

Efter valgsejr til K, S, SF og R: Nu er Venstre og Dansk Folkeparti også kommet med i en konstituering i Kolding

Alle partier i det kommende byråd, der træder sammen fra 1. januar, er kommet med i en konstitueringsaftale. Det betyder, at det ikke kun er S, SF, R og K, som kan besætte formands- og næstformandsposter i de forskellige udvalg. Også Venstre og DF får nogle af disse poster. Foto: Søren Gylling
Efter et kommunalvalg, hvor De Konservative gav den borgerlige blok den kolde skulder til fordel for et samarbejde med S, SF og R og samtidig fik borgmesterposten i Kolding, er det efter flere dages forhandlinger lykkedes også at få V og DF med i en bred konstituering.

Kolding: Selv om der efter en valgnat, hvor De Konservative i Kolding vendte ryggen til V og DF og snuppede borgmesterposten på stemmer fra S, SF og R, var lagt op til splid særligt mellem V og K, lyder der nu nye toner om samarbejde og fordragelighed fra partierne i det kommende byråd.

Den kommende borgmester, Knud Erik Langhoff (K), har mandag morgen sendt en pressemeddelelse ud om, at alle samtlige partier i byrådet nu har indgået en konstitueringsaftale.

Aftalen betyder, at alle partier får del i formands- og næstformandsposterne i de udvalg, som hører under byrådet.

Annonce

Ifølge pressemeddelelsen har S, SF, R og K fordelt seks formandsposter mellem sig, mens V og DF tilsammen får fem formandsposter. Dertil kommer, at man også har fordelt bestyrelsesposter i forskellige råd og nævn.

Knud Erik Langhoff fortæller til JydskeVestkysten, at Venstre får formandskasketten på i fire udvalg. Det drejer sig om kulturudvalget, sundheds- og fritidsudvalget, plan-, bolig- og teknikudvalget og dertil kommer børne- og ungeudvalget, som er det udvalg, der tager stilling i tvangsfjernelsessager.

Hos Dansk Folkeparti kan Søren Rasmussen fortsætte som formand for seniorudvalget.

Kun én formandspost til S

SF får formandsposten i natur-, miljø- og klimaudvalget, voksen-, unge- social- og arbejdsmarkedsudvalget og børne-, uddannelses- og familieudvalget.

Socialdemokratiet kommer til at stå i spidsen for det nye strategiske udvalg, der skal beskæftige sig med social bæredygtighed, mens De Radikale får formandsposten i det andet nye strategiske udvalg for bæredygtighed og vækst. For begge disse to udvalg gælder det, at man kan trække eksterne eksperter ind i perioder.

Desuden bliver Birgitte Munk Grunnet (S) viceborgmester, og S har desuden fået flere næstformandsposter, da partiet kun har en enkelt formandspost, oplyser Knud Erik Langhoff.

Konservative får - som det allerede er kendt - borgmesterposten, og Langhoff tager også formandsposten i økonomiudvalget.

Knud Erik Langhoff forklarer, at han endnu ikke, hvilke byrådsmedlemmer fra V, S, R og SF, der kommer til at stå i spidsen for de forskellige udvalg. Det skal dog falde på plads i løbet af de kommende dage.

I en fælles udtalelse fra spidskandidaterne fra S, SF, R og K lyder det:

- Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes at samle samtlige partier i konstitueringsforhandlingerne, og ser frem til et rigtig godt samarbejde blandt alle partier i de kommende fire år.

Annonce
Kolding For abonnenter

I sommers var der ikke nogen, som vidste, hvem de to tvillinger fra Kolding var - men så begyndte de at dele videoer på TikTok

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay

Annonce