Annonce
Trekantområdet

Efter voldskred: Rydnings-firma er ekstra opmærksom i regnen

HedeDanmark gik i gang i januar - og her blev Ravelinen ryddet. Regnen driller, men forsinker ikke arbejdet. Foto: Peter Leth-Larsen
Hededanmark har ikke haft jordskred i forbindelse med rydningen af volden. Men firmaet har ekstra fokus på, om jorden sætter sig. - Vi ønsker os tørvejr snart, siger konsulent.

Fredericia: Onsdag blev et truende jordskred på volden ved Østerstrand afværget.

Så store er regnudfordringerne ikke i forbindelse med den aktuelle rydning af volden. Men regnen driller dog firmaet Hededanmark, som står for rydningen. Her fortæller landskabskonsulent Anders Juul Leth, at de ansatte er ekstra påpasselige i arbejdet med at rydde et areal, der svarer til seks fodboldbaner på Fredericia Vold.

Har der været udfordringer?

- Ikke med nogen jordskred. Men det er jo vådt og smadret det hele, så det koster ekstra ressourcer i form af de grene, vi kører ind. Det bliver mere blævret i overfladen, så vi må køre flere grene ind. Vi bruger mere tid på at holde kørevejene i orden, end vi havde forventet, siger Anders Juul Leth.

Annonce

Rydder seks fodboldbaner krat på volden

Store dele af Fredericia vold skal ryddes for træer og buske, og arbejdet gik i gang 7. januar.

Hededanmark står for rydningen af de 42.306 kvadratmeter på Kongens Bastion, Danmarks Bastion og på Ravelinen langs Kongens Port. Nogle mindre stykker ved Lundingsvej og Østervold og et mindre areal neden for 6. Julivej er også en del af rydningen.

A.P. Møller Fonden betaler med 35 millioner kroner for fældningen og resten af den revitalisering af Fredericia Vold, som venter i de kommende år. Dermed kommer man tilbage til udseendet fra 1600-tallet, hvor voldene udgjorde et kampklart forsvarsanlæg.

Arbejdet forventes færdigt i april.

Ønsker sig tørvejr

Virksomheden benytter en særlig teknik i arbejdet. Der lægges grene ud som underlag for de tunge entreprenørmaskiner, så underlaget skånes mest muligt. Og der skal bruges flere grene til vejen.

- Når vi færdes rundt med maskinerne skal vi observere mere, hvad der sker nedenunder grenene. Så jo, vi ønsker os noget tørvejr snart, lyder det fra landskabskonsulenten.

Hvad skal I være særligt opmærksomme på?

- At jorden ikke sætter sig nogen steder. Og at vi har grenmateriale nok på. Jo større grenlag, vi har på, jo mere udligner vi trykket fra maskinerne, siger landskabskonsulenten.

Bøvlet arbejde

Ved rydningen bruges der store entreprenørmaskiner, mens skovarbejderne fælder træer ved rod med motorsave.

- Skovarbejderne er lidt mere trætte end ellers, for deres arbejde er lidt mere besværligt, når det hele er vådt og mudret, siger konsulenten.

Projektet er i øjeblikket i gang med Kongens Bastion. Og selvom regnen giver bøvl, forventer Anders Juul Leth ikke, at det forsinker projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce