x
Annonce
Haderslev

Efter voldsom kritik: Borgmester vil have ekstern undersøgelse af jobcenter

VUC med borgmester Hans Peter Geil i spidsen som bestyrelsesformand modtager alvorlig kritik i ny rapport. Foto: Jacob Schultz
Venstres borgmester H.P. Geil (V) vil have økonomiudvalgets ja til at få arbejdsgangene undersøgt på jobcentret. Det skal et eksternt konsulentfirma gøre.

Borgmester H.P. Geil vil på baggrund af den offentlige debat have undersøgt strukturen på Jobcenter Haderslev. Han beder om politisk opbakning til, at et eksternt konsulentfirma nu går ind og undersøger arbejdsgangene på Jobcenter Haderslev.

I en mail til JydskeVestkysten oplyser han, at han har bedt forvaltningen om at sætte sagen på dagsordenen til økonomiudvalgets næste møde:

- For at skille den problematik ad, der er i sagen og i forhold til offentligheden har jeg følgende forslag: At vi får strukturen på Jobcenteret undersøgt, så vi får vished for, om den måde, vi løser opgaven på nu, er den rigtige. Det skal være et ekstern konsulentfirma, så ingen kan beskylde os for inhabilitet, skriver H.P. Geil.

Undersøgelsen skal ifølge H.P. Geil (V) skille de to sager ad, der kører i medierne, så det ikke ser ud som om, at Mogens Rerups personsag er årsagen til alle problemer på jobcentret.

- Ved budgetforliget i 2018 var vi, 27 medlemmer, enige om, at vi investerede i opgradering af personale for at nedbringe antallet af borgere på offentlig forsørgelse med cirka 82 personer pr. år. Det vil sige, vi er inde i år to med planen, og den skal være effektueret i 2021. Det er jo effekten af disse beslutninger, vi måske ikke helt har været klar over virkningen af på arbejdsindsatsen i dagligdagen. Det kan vi så få undersøgt, så vi får klarhed over, hvad der er op og ned i sagen, skriver H.P. Geil, der håber på opbakning på tværs af partierne.

Haderslev Jobcenter ligger nær havnen med Lidl som genbo. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce