Annonce
Tønder

Efterforskning: Kun én brandstifter var på spil

Mistanken om brandstiftelse bredte sig hurtigt. Ilden i bygningen med seks lejemål var tilsyneladende starter flere forskellige steder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Politiet antager, at manden, der delvis har tilstået brandstiftelsen som lagde Møllekroen i Løgumkloster i ruiner, handlede på egen hånd. Motivet til ugerningen står hen i det uvisse.

Annonce

LØGUMKLOSTER: Politiet føler sig overbevist om, at den 19-årige mand, der er fængslet i forbindelse med storbranden i Løgumkloster tidligere på ugen, handlede på egen hånd.

- Vores formodning er, at der ikke er andre medgerningsmænd, siger efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Preben Westh.

Kort tid efter at branden i den historiske Møllekro i Løgumkloster udbrød onsdag over middag, blev en 19-årige mand, der er fra lokalområdet, anholdt. Han var blandt de fem personer, der kom til skade i forbindelse med branden.

Torsdag formiddag blev den 19-årige fremstillet i et grundlovsforhør. Her erkendte han de faktiske forhold omkring brandstiftelsen, men han afviste at have vidst, at der befandt sig personer i bygningen. Grundlovsforhøret blev på politiets anmodning gennemført bag lukkede døre. Derfor er der indtil videre ingen oplysninger om den 19-åriges motiv for ugerningen. Preben Westh afviser netop med henvisning til det lukkede grundlovsforhør at kommentere sagen yderligere.

Slukningsindsatsen i og omkring Møllekroen stod onsdag og natten til torsdag på i 14 timer. Foto: Uwe Iwersen
Annonce

Langvarig slukning

Dørlukningen blev begrundet med sagens fortsatte efterforskning, men denne efterforskning omfatter altså ifølge politiets egen vurdering ikke yderligere gerningsmænd.

Ved branden blev Møllekroen, der har en historie, som går helt tilbage til 1780, forvandlet til en brandtomt. Det lykkedes et stort opbud af brand- og redningsfolk at redde de to nabobygninger, der ligeledes har stor historisk bygningsværdi.

Slukningsindsatsen stod på i 14 timer og involverede mandskab og specialudstyr fra fem lokale brandværn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: På god fod med Odin

Annonce