Annonce
Vejen

Efterladte bilvrag i Brørup og Vejen skal fjernes

Denne ødelagte Mercedes Smart har længe stået efterladt på samkørselspladsen umiddelbart nord for Brørup. Foto: Søren Dippel
Nogen har efterladt ødelagte køretøjer til gene for trafikanter på en parkeringsplads og midt på en cykelsti.

Vejen Kommune: Fra tid til anden kan man rundt omkring i kommunen se biler stå efterladt i rabatten eller på parkeringspladser. Senest har en af JydskeVestkystens læsere henvendt sig og gjort opmærksom på en sådan efterladt bil på samkørselspladsen ved rundkørslen umiddelbart nord for Brørup. Her står en efterladt Mercedes af mærket Smart, og den har efterhånden stået der så længe, at nogen åbenbart har set sig gal på køretøjet. Bilens ruder er blevet smadret, og karosseriet er blevet molesteret.

Læseren, der ønsker at være anonym, fortæller til JydskeVestkysten, at vedkommende allerede før jul anmeldte det efterladte køretøj til politiet. Men indtil videre står bilvraget der endnu.

- Det er rigtigt, at vi har fået en sådan anmeldelse, og vi arbejder i øjeblikket med sagen. Var bilen blevet efterladt, så den var til gene for trafikken, ville vi have sørget for at få den fjernet med det samme. Men den står på en parkeringsplads. Vi arbejder på sagen, der besværliggøres af, at bilen ikke er registreret i Danmark. Der er tale om en udenlandsk bil, siger politikommissær Morten Alslev, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Bilens nummerplader er siden blevet fjernet, og selv om den totalt ødelagte Mercedes er blevet efterladt på en samkørselsplads ved Motorvej E20, er det ikke Vejdirektoratet, som skal sørge for at fjerne den efterladte bil. Pladsen tilhører Vejen Kommune, og derfor er det Syd- og Sønderjyllands Politi, som skal anmode Vejen Kommune om at fjerne bilen.

Annonce
Vi arbejder på sagen, der besværliggøres af, at bilen ikke er registreret i Danmark. Der er tale om en udenlandsk bil.

Morten Alslev, Politikommissær

Midt på cykelsti

Også ved rundkørslen fra Boulevarden i Vejen, står der et efterladt køretøj. Det er en Peugeot 307 1,6 HDI stationcar, som ifølge hjemmesiden, tjekbil.dk, er blevet indregistreret i 2007, og som den nuværende ejer har købt brugt for ni måneder siden. Ved det seneste syn i Vejle stod bilens kilometertæller på 246.000 kilometer.

Også dette køretøj har politiet en sag på, og derfor er det blevet markeret med politiets rød/hvide plastbånd. Bilen står til gene midt på cykelstien, der fører fra rundkørslen og videre mod øst langs Esbjergvej.

Leder af vejen Kommunes afdeling for infrastruktur og bygninger, Thomas McCulloch, fortæller, at Syd- og Sønderjyllands Politi har henvendt sig for at høre, om det er Vejen Kommune, som ejer parkeringspladsen ved Brørup.

- Og det er det. Men vi må ikke fjerne køretøjet, før politiet har frigivet det. Derfor venter vi på, at politiet kommer med en sådan melding, siger Thomas McCulloch.

Denne ødelagte Peugeot stationcar står og spærrer for cyklisterne på cykelstien langs med Esbjergvej. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce