Annonce
Esbjerg

Efterlysning gav bonus: Flere kvinder har set Musikhus-blotteren

Politiet skal tale med to kvindelige vidner til blotter-episoden mandag ved Musikhuset Esbjerg. Arkivfoto: Michael Bager
Vidne blev forfulgt af den formodede gerningsmand. Dette vidne og en anden kvindes iagttagelser undersøges nu af politiet.

Esbjerg: To unge kvinder blev mandag klokken 19.20 udsat for en blotter ved Torvegade overfor Musikhuset Esbjerg, hvor en mand stod på fortovet og blottede sig og onanerede, mens han stirrede på de to kvinder.

Episoden blev overværet af to vidner uafhængigt af hinanden, og de har nu henvendt sig til politiet. Det ene vidne - ligeledes en kvinde - så manden ved EY-bygningen (Ernst & Young Revision) overfor Musikhuset. Manden gik efter vidnet, da hun passerede ham. En anden kvinde har også bemærket manden, og de to vidner kan begge give nærmere beskrivelser af den formodede gerningsmand, og de bliver kontaktet af politiets sagsbehandler onsdag.

De to kvinder, der var udsat for blotteren, beskriver manden som 35-40 år, dansk af udseende, almindelig af bygning, med mørkt hår og 175-180 centimeter høj. Han var iført en mørk jakke og cowboybukser. Han havde en speciel skihue på hovedet, som politiet ikke har fået nogen nærmere beskrivelse af.

Vidner, der har bemærket optrinnet og kan beskrive manden eller den specielle skihue nærmere, kan kontakte politiet på telefon 1-1-4. /stok

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce