Annonce
Aabenraa

Efterlysning: Golfklub leder efter ny forpagter

Sønderjyllands Golfklub er i fuld gang med at finde en afløser for Lars Korsager Bendiksen som forpagter af klubbens restaurant. Arkivfoto: André Thorup
Sønderjyllands Golfklub kan se tilbage på et godt år, men der skal snart findes en ny forpagter af klubbens restaurant.

Uge: I en lang årrække har Restaurant Bendiks med Lars Korsager Bendiksen i spidsen holdt til i Sønderjyllands Golfklub i Uge og sørget for, at der altid var lækker mad klar til klubbens medlemmer. Fra køkkenet er der også blevet leveret masser af mad ud af huset, og i restauranten har private holdt konfirmationer og andre større fester.

Det slutter snart. Lars Korsager Bendiksen har nemlig besluttet sig for ikke at forlænge sin kontrakt med Sønderjyllands Golfklub, men han fortætter året ud. Det er klubben meget glad for, for det giver bestyrelsen noget tid til at finde en ny forpagter, og arbejdet er allerede gået i gang.

- Vi leder lige nu med lys og lygte efter en ny forpagter og har nedsat en arbejdsgruppe, der skal kigge på de forskellige muligheder for den fortsatte betjening af klubbens mange medlemmer og gæster, siger John Riisberg, der er formand for Sønderjyllands Golfklub.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Korsager Bendiksen, der er ferieramt, men John Riisberg har en fornemmelse af, hvad der har fået kokken til at ville prøve noget nyt.

- Jeg tror, det skyldes, at han helst udelukkende vil lave gourmetmad, siger John Riisberg.

Annonce
Selv om det er en god forretning, kan det godt blive svært at finde en afløser.

John Riisberg, formand for Sønderjyllands Golfklub

Et godt år

Formanden for Sønderjyllands Golfklub er ikke i tvivl om, at det bliver noget af et tab, når Restaurant Bendiks lukker. Han lægger da heller ikke skjul på, at han gerne vil finde en ny forpagter af restauranten, som minder om den nuværende.

- Vi vil gerne finde én, der ligner Lars, og det kunne eksempelvis være en kok, der allerede har noget andet i forvejen, siger John Riisberg, der godt ved, at det ikke bliver nemt.

- Selv om det er en god forretning, kan det godt blive svært at finde en afløser, men vi arbejder hårdt på sagen, siger han.

En kommende ny forpagter af restauranten kan dog glæde sig over, at han eller hun vil blive del af en velfungerende golfklub. Det får medlemmerne også at vide, når der på tirsdag 18. februar er generalforsamling. Her kan formanden blandt andet fortælle, at klubben har vendt et budgetteret underskud for 2019 til et overskud.

Bestyrelsen forventede et underskud på 8000 kroner, men det blev i stedet til et overskud på 136.000 kroner.

- Vi har sørget for rettidig omhu. Vi giver ikke en krone ud, før det er nødvendigt. Det er medarbejdernes fortjeneste, og så har vi en dygtig kasserer, siger John Riisberg.

Antallet af medlemmer i Sønderjyllands Golfklub lever også op til bestyrelsens forventninger. Målet er at have omkring 1000 medlemmer, og taller er lige nu på 1040.

- Men vi vil da altid gerne have nye og måske især unge medlemmer, siger John Riisberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce