Annonce
112

Efterlysning: Har du set Buddy?

Buddy er stukket af søndag. Privatfoto
Den blåkindede parakit stak søndag formiddag af. Den er sidst set på Nyvej.

HADERSLEV: Emilie Ernstrøm fra Aabenraa er rigtig trist i disse dage. Det skyldes, at hendes tro følgesvend, Buddy, er stukket af.

Buddy er en fem år gammel blåkindet parakit. Han er sidst set på Nyvej i Haderslev.

- Jeg har været på ferie og derfor blev han passet hos min far, fortæller Emilie.

Normalt bor Buddy i et stort papegøjebur, men da han blev passet, så var han istedet i et lidt mindre undulatbur.

- Det lykkedes ham at få pillet en madskål ud af buret, så kan kunne stikke af. Og lige da det lykkedes, da åbnede min far døren - og så stak Buddy af, siger Emilie.

Hun har tidligere boet i Haderslev og har sammen med sin familie både ledt efter Buddy i området omkring Nyvej, hvor han stak, men også i Nederbyvænget:

- Der boede vi tidligere, siger Emilie.

Hun vil rigtig gerne have Buddy hjem igen:

- Hvis man ser ham, så er det bedste faktisk at ringe eller skrive til mig. Han er vandt til min stemme.

Hvis man ser Buddy, så kan man kontakte Emilie på telefonnummer 25168020.

Annonce
Buddy er en blåkindet parakit. Han er fem år gammel. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Annonce