Annonce
112

Efterlysning: Hjælp politiet med at opklare Telia-røveri

Sydøstjyllands Politi har brug for hjælp til at opklare røveriet mod Telia-butikken i Danmarksgade.
Politiet har udsendt billeder af de fire mænd, som begik røveri mod Telia-butikken i Danmarksgade 27. december.

Fredericia: Fire mænd blev fanget på kamera, da de fredag 27. december begik røveri mod Telia-butikken i Danmarksgade 4 i Fredericia.

Røveriet, hvor de bagbandt ekspedienterne og stjal telefoner, har siden været under efterforskning, og nu har politiet frigivet billeder af de fire mænd. Røveriet foregik i tidsrummet mellem klokken 17 og 17.30.

- Det er vores håb, at der sidder borgere med oplysninger, som vi kan bruge i vores videre efterforskning, udtaler vicepolitiinspektør Frede Nissen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse

- Blandt andet kunne vi godt tænke os at tale med den kunde, som indfandt sig i Telia-butikken kl. 17.26, og som under røveriet blev "vist ud" af gerningsmændene. Vi vil også gerne tale med borgere, der f.eks. kan have set de fire gerningsmænd komme kørende i en bil eller komme gående med den kasse, som de forsvandt med tyvekosterne i, eller som har andre oplysninger i sagen. Ved I noget, så kontakt os endelig via 114, lyder det.

I pressemeddelelsen står der desuden at de fire mænd, formentlig udlændinge, henvendte sig omkring 17.20 i Telia-butikken i Danmarksgade 4 i Fredericia. Med trusler og med vold begik de røveriet, og to af butikkens ekspedienter blev bundet og holdt fast.

- Røverne har ikke synligt vist våben under røveriet. De fire mænd talte gebrokken engelsk, og internt talte de også et andet uidentificeret sprog med hinanden. Gerningsmændenes udbytte var primært flere mobiltelefoner af de nyeste modeller inden for iPhone og Samsung og et Apple Watch. De puttede de stjålne effekter i en sort/hvid rygsæk, i plastikposer og i en større (ca. 30x80 cm) papkasse med påskriften "ARRIS", står der i pressemeddelelsen.

- Af efterforskningsmæssige grunde valgte Sydøstjyllands Politi ikke at efterlyse gerningsmændene lige efter røveriet. Efterforskningen er nu nået så langt, at Sydøstjyllands Politi kan anmode offentligheden om hjælp. Har du oplysninger i sagen, som kan hjælpe Sydøstjyllands Politi nærmere en opklaring, så kontakt os via 114. Mange tak for hjælpen på forhånd, skriver politiet.

De fire mænd flygtede til fods fra Danmarksgade 4 mod Vester Voldgade i Fredericia, oplyser politiet, som giver følgende signalement af gerningsmændene:

Annonce

Gerningsmand A

Gerningsmand A.

En mand på ca. 25-30 år, som er slank af bygning og ca. 175 cm høj. Han var iført en blålig jakke med skrålukning, mørke bukser og en mørk/sort strikhue med lyse striber på tværs. Manden var ikke maskeret.

Gerningsmand B

Gerningsmand B.

En mand på ca. 25-35 år, som er almindelig af bygning og 170-175 cm høj. Han var iført en mørk kasket og en mørk jakke, og han var maskeret.

Gerningsmand C

Gerningsmand C.

En mand på ca. 30 år, der er almindelig af bygning og ca. 175-180 cm høj. Han havde mørkt fuldskæg og var iført en sort/mørk stor jakke med lys hættetrøje under. Herudover havde han lyse cowboybukser på, der var flossede ved knæ/lår og mørke sko med lyse bunde. Manden var ikke maskeret.

Gerningsmand D

Gerningsmand D.

En mand på ca. 30-35 år, der er almindelig af bygning og ca. 175-180 cm høj. Han havde mørkt kort fuldskæg, og han var iført en mørk hættetrøje og en mørk kasket, sorte joggingbukser med et hvidt Nike-logo og sportsko med et hvidt Nike-logo. Manden var ikke maskeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce