Annonce
Billund

Efterlysning på forsvundet relief: Enrico Dalgas søges

Bronzerelieffet af Enrico Dalgas på søjlen på Søndre Ringvej er ikke set siden 2009. Til venstre ses relieffet på søjlen. Til højre ses søljen, som den ser ud i dag. Kurt Nørgaard søger efter nogen, der har en idé om, hvor relieffet befinder sig. Privatfoto
Formanden for Besættelsessamlingens Venner Grindsted, Kurt Nørgaard, er gået på jagt efter relieffet af Enrico Dalgas, der forsvandt fra sin sten i 2009.
Annonce

Grindsted: I 2009 blev bronze-relieffet med Enrico Dalgas fjernet fra stensøjlen, der står på heden ud mod Søndre Ringvej i Grindsted.

For nogle år siden fandt en hundelufter relieffet, der lå smidt i lyngen bag ved stensøjlen, og stillede det ved søjlen. Siden har ingen set noget til bronze-relieffet af Dalgas, der var en af de ledende kræfter bag tilplantningen af heden og desuden medstifter af Det Danske Hedeselskab.

Det har længe været en torn i øjet på formanden for Besættelsessamlingens Venner Grindsted, Kurt Nørgaard, at søjlen står der uden relief. Derfor har han sat sig for at gøre en indsats for at prøve at få Enrico Dalgas frem i lyset igen, så han kan blive sat på stenen igen.

- Der skal gøres noget ved det. Relieffet skal på igen. Enten skal det findes eller også skal der laves et nyt - eller også skal stenen væk. Det er synd, at stenen står der uden relief, kun med Enrico Dalgas' navn, mener Kurt Nørgaard.

Stensøjlen - med bronzerelieffet af Enrico Dalgas - stod oprindelig i Anlægget i Grindsted, men blev i 1992 flyttet ud på heden.

Annonce

Fuld anonymitet

Relieffet er udført af Anders Jensen Bundgaard, der var en dansk billedhugger, der blandt andet har stået for udsmykningen af dele af Christiansborg og Københavns Rådhus. Han er dog mest kendt for sit arbejde på Gefionspringvandet i København.

Billund Kommunes Museer har tidligere eftersøgt relieffet, men uden held, og de har også prøvet af finde den form, som Anders Bundgaard brugte til at støbe relieffet efter. Det er heller ikke lykkedes.

Relieffet måler cirka 65 centimeter i højden og 25 centimeter på det bredeste sted.

Hvis der er nogen, der kender noget til, hvor relieffet befinder sig, så hører Kurt Nørgaard gerne om det, og han garanterer fuld anonymitet.

- Vi kan også aftale, at relieffet bliver stillet et bestemt sted, hvor jeg så afhenter det, når finderen er væk. Det vigtigste er, at det kommer på stenen igen, siger Kurt Nørgaard.

Han kan træffes på telefon: 2750 9095 eller mail: formand@begv.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Esbjerg

Kim Larsen hyldes på Tobakken

Esbjerg

Redderne fra Ribe er fundet: Familien til tysk turist siger tak efter hjælp ved voldsomt hjertestop

Annonce