Annonce
forside

Efterlyst mand er fundet død

Det var en helikopter (ikke den på fotoet), som fandt den demente mand. Arkivfoto: Annelene Petersen

Den 74-årige demente mand, som onsdag eftermiddag forlod Engbo Plejecenter i Krogager, er torsdag formiddag fundet død.

Annonce

Krogager: Den efterlyste, demente mand, som onsdag eftermiddag forlod Engbo Plejecenter i Krogager, er torsdag fundet død. Den svært demente mand blev fundet i et vandløb, oplyser Billund Kommune.

Manden led af parkinson og var svært dement, men han var let til bens og kunne derfor sagtens komme vidt omkring. Både onsdag eftermiddag og aften samt torsdag formiddag var Sydøstjyllands Politi ude med hundepatruljer for at lede efter den forsvundne mand, men det lykkedes altså ikke at finde ham i live.

Sydøstjyllands Politi oplyser via Twitter, at det var en redningshelikopter, der fandt manden. Politiet sender en tak til de mange frivillige, der har deltaget i eftersøgningen og tilføjer, at det ikke har yderligere oplysninger eller kommentarer til sagen.

Annonce

GPS kræver samtykke

Det er ikke mere end et par måneder siden, at en bortgået, dement kvinde fik sat en større eftersøgning i gang i Billund. Lige som i dette tilfælde havde hun ikke en gps, som let kunne identificere, hvis hun befandt sig.

En sådan gps, der på rekordtid kunne have ledt plejecentrets personale på rette vej, kan sættes på demente borgere, men det er ikke en beslutning, som kommunen eller plejecentret uden videre kan tage.

- Systemet findes, men det må ikke bruges, uden der er givet samtykke af en borger, som er ved sine fulde fem, eller dennes pårørende. Ellers bliver det i lovgivningen betragtet som magtanvendelse. Når en ældre borger bor på et plejecenter, bor han eller hun i princippet i egen bolig, og så må vi ikke pålægge dem tvang, siger Jan Møller Iversen, der er social- og sundhedsdirektør i Billund Kommune.

Rundt omkring på kommunens plejecentre sidder der ældre og demente borgere, som ved hjælp af elektroniske hjælpemidler let kan findes, hvis de kommer for på afveje for langt væk fra plejecentret.

- Systemet findes, og de, der har givet tilsagn, bruger det, men mig bekendt havde han ikke sådan en gps på, siger Jan Møller Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce