Annonce
Esbjerg

Eftermiddagsundervisning og forskudte uger: Skoler tripper for at tage imod de ældste elever

Der er ikke garanti for, at de fysiske rammer bliver som normalt, når de ældste elever vender tilbage til skolerne. Ifølge formand for Børn og Familieudvalget Diana Mose Olsen (SF) er det vigtigste dog, at de igen møder ind til en hverdag med de klassekammerater og lærere, som de har været isoleret fra de seneste mange uger. Arkivfoto
De ældste folkeskoleelever kan trygt vende tilbage til klasselokalerne, så snart Folketinget giver grønt lys. Sådan lyder meldingen fra Esbjerg Kommune. Det bliver dog ikke retur til den hverdag, eleverne i forvejen kender. Eftermiddagsundervisning og forskudte uger bliver formentlig den nye virkelighed, men det vigtigste er, at eleverne igen oplever fællesskab og faglighed på skolen, lyder det fra udvalgsformand.

Esbjerg: I løbet af de seneste uger er presset på regeringen steget markant i forhold til spørgsmålet om yderligere genåbning af folkeskolerne, hvor eleverne i 6. til 10. klasse stadig må nøjes med virtuel undervisning.

Kommunernes Landsforening og flere politiske partier har ytret klart ønske om, at de ældste elever skal tilbage i skolerne inden sommerferien, og lokalt deler både borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og formand for Børn og Familieudvalget Diana Mose Olsen (SF) det synspunkt.

Derfor er man også så langt i forberedelserne, at man allerede nu er klar i Esbjerg Kommune, hvis regeringen trykker på den grønne knap og åbner dørene til de resterende af landets klasselokaler.

- Vi er klar til at lave de rammer, der skal til, så de ældste kan komme i skole. Vi venter faktisk bare på, at det bliver en realitet. Jeg har længe ment, at de ældste elever har været derhjemme for længe. Vi skal selvfølgelig ikke gå på kompromis med anbefalingerne, og vi gør det ikke et sekund før, det bliver godkendt af myndighederne, men nu er det ved at være tid, siger Diana Mose Olsen.

Vi er klar til at lave de rammer, der skal til, så de ældste kan komme i skole. Vi venter faktisk bare på, at det bliver en realitet. Jeg har længe ment, at de ældste elever har været derhjemme for længe. Vi skal selvfølgelig ikke gå på kompromis med anbefalingerne, og vi gør det ikke et sekund før, det bliver godkendt af myndighederne, men nu er det ved at være tid

Diana Mose Olsen (SF), formand for Børn og Familieudvalget

Eftermiddage og forskudte uger

Hos børneforvaltningen er der af samme grund nedsat en gruppe, der har haft til opgave at se på mulighederne ved en eventuel genåbning. Og denne er nået frem til en række tiltag:

Hvis det fortsat er de nuværende rammer fra sundhedsmyndighederne, der gælder, vil der være tale om eftermiddagsundervisning for eleverne fra 6. til 10. klasse.

Eleverne vil formentlig blive opdelt, så det ikke er alle, der kommer i skole hver dag. Derfor vil den fysiske undervisning blive suppleret med virtuel undervisning.

Et bud på en model kunne være, at 6. og 7. klasse møder ind mandag onsdag og fredag i den ene uge og tirsdag og torsdag i den næste. I så fald skulle det omvendte være gældende for 8.-10. klasse.

Annonce

Situation vækker bekymring

Det er desuden ikke sikkert, at alle elever kan garanteres undervisning i deres velkendte klasselokaler. Derfor har man aftaler i støbeskeen med blandt andre Esbjerg Havn, Game Streetmekka og Myrtuegård for at sikre de fysiske rammer.

- Det bliver ikke nødvendigvis den hverdag og de omgivelser, de kender fra før coronakrisen. Men de får lov til at vende tilbage til fagligheden og fællesskabet med klassen, og det er utroligt vigtigt, siger udvalgsformand, Diana Mose Olsen, der erkender, at hun har været bekymret for eleverne i løbet af den seneste usædvanlige tid.

- Det er lang tid at lade børn gå hjemme, hvis der er bare den mindste mulighed for, at de kan vende tilbage. Der er mange, der har været i en ekstra udsat position, og både den mentale trivsel, ensomheden og følelsen af at blive glemt har jeg været bekymret for, siger hun.

Hun slår fast, at det både er sikkert og ansvarligt at åbne for de ældste elever. Også selv om det vil kræve flere ressourcer.

- At vi skal øge rengøringsniveauet og tage nye lokaler i brug må ikke stå i vejen for at få de sidste elever tilbage i skolerne. Vi skal også huske, at teenagere har en større forståelsesramme end for eksempel vuggestuebørn. Og derfor mener jeg bestemt, at det er realistisk med en sikker genåbning for de ældste elever, siger formand for Børn og Familieudvalget Diana Mose Olsen (SF).

Genåbning af skoler

Den 17. april genåbnede Esbjerg Kommune så småt klasselokalerne for eleverne i 0. - 5. klasse.

Under genåbningen skal skolerne leve op til en række anbefalinger og restriktioner fra sundhedsmyndighedern.

Det gælder blandt andet afstand og rengøring.

Derfor er der i høj grad blevet undervist udendørs.

Flere folketings- og lokalpolitikere mener, at eleverne fra 6. til 10. klasse snart bør vende tilbage til den fysiske undervisning.

De har de seneste uger fået virtuel undervisning.

Derfor har man i Esbjerg Kommune nedsat en gruppe, der har haft til opgave at se på, hvordan man kan inddrage de ældste elever i genåbningen.

Når regeringen giver grønt lys er man derfor angiveligt klar.

Man forventer, at eleverne til at starte med må undervises i forskudte uger og om eftermiddagen, når de mindste elever er gået hjem.

En løsningsmodel er, at eleverne fra 6. -7- klasse og 8.-10. klasse skiftes mellem at være på skolerne mandag, onsdag, fredag den ene uge og tirsdag og torsdag i den næste.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Lokale museer bløder udlændinge og indtægter for flere hundrede tusinde

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Sønderborg

Nanna er ny på JydskeVestkysten: Vil fortælle grønne historier

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Arbejdstilsynet truer EfB med nyt tilsynsbesøg: Har tre uger til at sende en handleplan

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Erhverv

Skal du ud og spise i Flensborg? Flere restauranter kræver stadig test, selvom myndighederne har lempet reglerne

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Tønder For abonnenter

Fra Moldova med kærlighed: Alina og Denis er flyttet ind i et nedbrændt hus, og nu stiller hun op til kommunalvalg

Annonce