Annonce
Varde

Eftersøgning og elektronisk fælde gav pote: Sådan kom hunden Mimi hjem efter tre døgns forsvinden

Her går Mimi i fælden, der er sponseret af en tysk dyreværnsgruppe. Det er et tilhørende kamera, der har taget billedet.
Det var blandt andet med elektronisk hjælp, at hunden Mimi blev genforenet med sine ejere, efter den forsvandt lørdag aften.

Varde: Meget tidligt onsdag morgen gik Mimi -  der oprindeligt var gadehund i Bosnien - i en fælde. Det var en meget venligsindet fælde, for den unge hund er nu genforenet med sine ejere i Varde.

Mimi blev fanget klokken 04.23 onsdag morgen. Det skete, fordi Facebook-gruppen Savnede Hunde i Danmark med administrator Gitte Irene Ploug Møller havde iværksat en eftersøgning, der har været i gang i adskillige døgn.

Mimi forsvandt lørdag aften fra Brogade i Varde, hvor Nanna Kristensen hentede sin kæreste Michael Jensen, der arbejder i restauranten Von Lügenhals. Det er Nanna og Michael, der ejer hunden. Mimi kan blive skræmt af mennesker, og Nanna havde ikke ordentligt fat i en fire meter lang fleksline, da Mimi stak af.

Annonce

Siden gik Facebook-gruppen i gang med eftersøgningen. Blandt andre gik Helle Kirkegaard fra Tinghøj med i eftersøgningen.

Hun har fået en avanceret fælde sponseret af den tyske dyreværnsforening Dakota.

- Fælden er elektronisk og med kamera, fortæller Helle Kirkegaard.

Det var den elektroniske fælde, der i sidste ende fangede Mimi.

Den blev placeret tirsdag eftermiddag ved Sct. Jacobi Skole i Varde. Her var Mimi nemlig observeret af den talstærke gruppe af mennesker, der holdt øje med hunden takket være Facebook-gruppen.

Hunden har spist og drukket

Der var også mad ved skolen, som hunden har spist af. Mange holdt øje med Mimi, og den har let ved at komme rundt. Tirsdag aften blev den ved midnatstid observeret i området ved Roadhouse West - adskillige kilometer øst for Sct. Jacobi Skole.

Derfor blev der sponseret en elektronisk fælde

I 2019 var den tyske hund Berta på en meget omtalt tur, der i hvert fald varede halvandet år.

Hunden blev både observeret i Rostock og i Hamborg.

Men i 2019 blev den fanget i Skagen - efter mindst at have tilbagelagt 800 km.

Det var Savnede Hunde i Danmark, der i sidste ende fangede Berta i Skagen.

Derfor sponserede Tierschutzverein Dakota fælden. Den står nu ved Helle Kirkegaard i Tinghøj, der er medstifter af Savnede Hunde i Danmark.

Men om morgenen gik den altså i fælden, og nu er hundeejere Nanna Kristensen og Michael Jensen forenet med hunden, der er cirka et år gammel.

- Den har ikke tørstet, for det har jo regnet, siger Nanna om hundens mere end tre døgn på frie poter.

Nanna Kristensen konstaterer, at den også har spist. Parret har adopteret hunden gennem et bureau, der tager sig af bosniske gadehunde. Mimi er et gadekryds - formentlig en blanding mellem husky og andre racer.

Nanna Kristensen og Mimi her genforenet onsdag morgen. Privatfoto


Fælden er elektronisk og med kamera.

Helle Kirkegaard
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce