Annonce
Kolding

Efterskole bygger ud for 18 millioner kroner: Hele byen vil få gavn af det nye byggeri

Sådan her kommer den nye foredrags- og samlingssal på Lunderskov Efterskole til at se ud. Der bliver plads til cirka 300 mennesker i salen, der også vil blive brugt til offentligt tilgængelige arrangementer. Illustration: Lunderskov Efterskole
Lunderskov Efterskole går nu i gang med en stor tilbygning, der blandt andet skal rumme en ny spisesal og en foredragssal. I denne sal vil man lave arrangementer, som borgerne i Lunderskov også kan deltage i.

Lunderskov: I en tid, hvor mange overvejer det en ekstra gang, før de sætter nye byggerier i gang, kaster man på Lunderskov Efterskole sig nu ud i et stort nybyggeri til en pris af hele 18 millioner kroner.

Første spadestik tages torsdag den 12. maj, og det nye byggeri ved skolen kommer til at rumme både en udvidet spisesal til elever og medarbejdere samt en 300 kvadratmeter stor, rund samlings- og foredragssal .

- Vi er virkelig glade for, at vi nu kan gå jorden og begynde det her projekt. For Lunderskov Efterskole er det her jo et kæmpe projekt, så vi er stolte, glade og spændte, siger forstander på Lunderskov Efterskole, Irene Stapel Melander, i en pressemeddelelse.

Annonce

Planerne for byggerierne har været længe undervejs, og særligt foredragssalen har været et ambitiøst projekt fra begyndelsen. En af ambitionerne har været at skabe et smukt rum, der skal kunne samle folk. Derfor bliver foredragssalen også et cirkulært rum, der skal give følelsen af at være sammen i fællesskabet.

Åben for offentligheden

- Den nye foredragssal bliver mere end bare en bygning. Det bliver et nyt vartegn for Lunderskov Efterskole. Vores hovedsigte er blandt andet at udvikle og styrke elevernes demokratiske dannelse, og den nye foredragssal bliver et rum for samtale og fortællinger om tolerance, frihed, ansvar og livet, siger Thomas Stapel Melander, der er viceforstander på Lunderskov Efterskole.

Med den nye foredragssal ønsker man på efterskolen at styrke samarbejdet med lokalområdet. Man har derfor planer om til næste forår at præsentere et program med foredrag, koncerter og lignende i salen, som indbyggerne i Lunderskov også kan deltage i.

- Vi håber, at salen kan gøre gavn for lokalbefolkningen i Lunderskov. Demokratisk dannelse er jo ikke kun for efterskoleelever, siger Thomas Stapel Melander.

Det første spadestik til byggeriet på efterskolen vil blive taget af Carlo Mathiesen, der var med til at starte Lunderskov Efterskole i 1980, og som var formand for skolen i de første otte år.

Annonce
Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Da han friede troede jeg først det var en joke

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - to mål i første halvleg

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Annonce