Annonce
Tønder

Efterskole er presset i bund: Vil købe arealer af kommunen

Forstander på Sportsefterskolen Sine i Løgumkloster vil gerne købe 2,6 hektar jord af Tønder Kommune. Skolen er presset på sin kapacitet, og hvis ønsket om at nå op på 300 elever skal nås, kræver det mere plads. Arealet omfatter også en del af boldbanen, der ses her bag forstanderen. Foto: Martin Franciere
Sportsefterskolen Sine i Løgumkloster er presset på kapaciteten. Skolen må ikke bygge mere på sine arealer, men det er nødvendigt, hvis der skal være plads til de ønskede 300 elever. Nu vil skolen købe 2,6 hektar jord af kommunen.
Annonce

LØGUMKLOSTER: Der er ikke mere plads til nye bygninger på de arealer, som Sportsefterskolen Sine råder over på Idrætsvej i Løgumkloster. Og mere plads og nye bygninger er netop et højt ønske for skolens forstander, Peter Bruhn Jepsen.

- Lige nu har vi 288 elever, vi har en målsætning om at have 300 elever, men det har vi ikke plads til, erkender forstanderen.

Skolen er presset fra flere sider. Bag skolen ligger Sparekasseskoven, der er en fredsskov, og som ikke må omdannes til skoleareal. Til den anden side ligger Klosterhallen. Derfor ønsker sportsefterskolen at købe 2,6 hektar af Tønder Kommune. Jorden ligger i dag som en driving range-bane til golfspillere og som en fodboldbane. 2,6 hektar svarer til tre store fodboldbaner.

Annonce

Har købt parcelhus

Skolen har netop erhvervet et parcelhus på Ved Dammen cirka 500 meter fra skolen. Det er meningen, at huset skal bruges af skolens lærer til forberedelse, så der frigives plads i skolens mange bygninger. På den måde kan der findes plads til yderligere et par elever - men i det lange løb batter det ikke nok. Derfor vil man gerne købe de 2,6 hektar.


Det giver god mening for os. Det er billigere på langt sigt, og vi har økonomi til at gøre det.

Peter Bruhn Jepsen, forstander, Sportsefterskolen Sine, om køb af kommunal jord


I marts i år indviede skolen de sidste nye bygninger - to undervisningslokaler. Faktisk har der hvert eneste år, Peter Bruhn Jepsen, har været forstander - og det er seks år - været indvielse på nye bygninger på skolen.

Øvelsen med at købe arealerne af Tønder Kommune skal give skolen mulighed for at bygge en signatur-bygning, der indikerer, at her holder Sportsefterskolen Sine til. Der skal være plads til forberedelse til lærerne, undervisningslokaler og et stort auditorium, hvor alle skolens elever kan samles på en gang.

- I dag skal vi over i Klosterhallens hal 4, hvis vi alle skal samles, siger Peter Bruhn Jepsen og tilføjer, at bespisning i spisesalen foregår i to hold, da salen kun kan rumme godt 200 personer ad gangen.

Annonce

Fornuftig investering

Hvor stor en investering, det vil være for Sine at købe jorden, er ikke afklaret. Prisen bliver købt til dagspris, men i det lange løb vil det være en fornuftig investering, lader Peter Bruhn Jepsen vide.

- Det giver god mening for os. Det er billigere på langt sigt, og vi har økonomi til at gøre det, konstaterer forstanderen.

Sportsefterskolens viceforstander, Bjarne Hansen, tilføjer, at skolen har mødt stor velvilje og lydhørhed fra Tønder Kommunes side:

- De kan godt se problematikken, og at vi ikke kan komme videre.

De 2,6 hektar fordeler sig med 4500 kvadratmeter på et fodboldareal på modsatte side af skolen, lige inden man når frem til Sine. Det er her, det er meningen, at en stor hovedbygning kan stå klar om nogle år. Men hvor lang tid, der går, er der i skrivende stund ingen, der ved.

- Der kan gå et år, eller der kan gå tre, siger Peter Bruhn Jepsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

3. døgn uden nye smittede: Vadehavsskole er ved at have styr på smitteudbrud

Annonce