Annonce
Varde

Efterskole for handicappede oplever kæmpe fremgang i sit andet år

Eleverne møder ind på Kvie Sø Efterskole ved åbningen i 2019. På søndag bliver første skoledag lidt anderledes på grund af coronarestriktionerne. Arkivfoto: Martin Ravn
Kvie Sø Efterskole, der er for unge med eksempelvis udviklingshæmning eller autisme, kæmpede med at få elever nok til at starte op sidste år. Men på søndag møder hele 61 elever ind på skolen.

Kvie Sø: Der var drama op til åbningen af Kvie Sø Efterskole, der er Jyllands første efterskole for unge med særlige læringsforudsætninger - det vil sige unge, der eksempelvis er udviklingshæmmede eller autister.

For at kunne åbne skulle der være 35 elever, og det lykkedes kun lige akkurat. 34 elever gennemførte hele det første skoleår.

Men her i år to er al drama forsvundet. 30 af de 34 elever tager et år mere på skolen, og der er kommet 31 nye elever. Altså 61 i alt. Det fortæller forstander Lars Lærkesen Holm.

Annonce

- Vi er så glade, siger han.

Skuldrene er nede

Folkene bag efterskolen fortalte sidste år, at de oplevede, der var forældre, der ikke ønskede at sende deres børn på en helt ny efterskole i det allerførste år. Det er en del af baggrunden for, at det nu er lettere at få elever. Nogle har fra starten meldt deres børn til år nummer to, og andre forældre lader sig lettere overbevise om, at det er en god ide med et efterskoleophold.

- Det er gået godt, og det er det, man hører, så skuldrene er lidt længere nede på forældrene, siger forstanderen.

Forstander Lars Lærkesen Holm og viceforstander Dinna Odgaard kan glæde sig over stor elevfremgang. Arkivfoto: Martin Ravn

De ekstra elever giver nye fordele.

En fordel er, at flere elever kan finde ligesindede. Eleverne er meget forskellige, men når gruppen bliver større, så er der også større muligheder for at få venner, der minder om én selv. Det kan eksempelvis været unge med autisme, der finder sammen.

En anden fordel er, at med flere elever kan skolen tilbyde flere linjer. Derfor bliver der udvidet med en kreativ linje og en håndboldlinje. I forvejen er der "kost og sundhed", "musik og performance" og et dyrehold.

Annonce

En særlig opstart

Opstarten på søndag bliver dog ikke helt, som Lars Lærkesen Holm havde drømt om. Han ville gerne have, at forældrene kunne være på skolen i længere tid, og at alle kunne samles og synge sammen.

I stedet ser det ud til, at forældrene kun kortvarigt må være inde på selve skolen, hvorefter der er opsat telte udenfor. Det bliver heller ingen stor samling.

- Det er lidt en underlig start. Det er lidt specielt, siger Lars Lærkesen Holm.


Det er gået godt, og det er det, man hører, så skuldrene er lidt længere nede på forældrene.

Efterskoleforstander Lars Lærkesen Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce