Annonce
Aabenraa

Efterskole går nye veje: Vil kapre elever fra hele verden

Forstanderen på Frøslevlejrens Efterskole, Annemette Hess, ser gerne flere udenlandsdanskere blandt eleverne. Arkivfoto: Timo Battefeld
Frøslevlejrens Efterskole går nu worldwide og vil fremover satse målrettet på at få flere udenlandsdanskere blandt eleverne.
Annonce

Frøslev: Medarbejderne på Frøslevlejrens Efterskole har været i tænkeboks, og i bestræbelserne på at få flere elever vil efterskolen i fremtiden ikke kun koncentrere sig om at få elever med bopæl i Danmark, men også satse på elever fra hele verden, som på en eller anden måde har tilknytning til Danmark.

- Nu går vi fokuseret også efter udenlandsdanskere, siger Annemette Hess, der er forstander på Frøslevlejrens Efterskole.

Efterskolen, der ligger få meter fra den dansk-tyske grænse, lægger ikke skjul på, hvorfor man nu vælger at have øget fokus på udenlandsdanskere.

- Det er for at få flere elever, og her er et område, hvor vi kan skille os ud. Vi tror på, at der er et marked, siger Annemette Hess.

- Elevårgangene bliver mindre og mindre, og der er stor konkurrence. Derfor har vi kigget på, hvad vi i forvejen er gode til, fortsætter hun.

Annonce

Har god erfaring

Frøslevlejrens Efterskole har allerede god erfaring på området. Især de sydslesvigske familier har gennem mange år haft et godt øje til efterskolen, som med sin beliggenhed tæt på den tyske grænse ligger perfekt for elever, der godt nok bor i Tyskland, men som også har et nært forhold til Danmark og den danske kultur.

- Desuden har familier med dansk baggrund i Schweiz, Australien og USA også allerede benyttet sig af tilbuddet om at give deres barn en kulturel oplevelse i det land, deres familie kommer fra, inden de går videre i uddannelsessystemet, siger Annemette Hess.


Det er for at få flere elever, og her er et område, hvor vi kan skille os ud.

Annemette Hess, forstander på Frøslevlejrens Efterskole


Hvis Frøslevlejrens Efterskole får succes med den nye satsning, vil en del af undervisningen komme til at foregå på engelsk og tysk, og på sigt overvejer skolen også at gå efter udlændinge, der ikke nødvendigvis behøver at have tilknytning til Danmark.

- I første omgang gælder det udenlandsdanskere, men det kan ændre sig og også komme til at gælde udlændinge i mere bred forstand, siger Annemette Hess.

Annonce

Det tager tid

I bestræbelserne på at få udenlandsdanskerne til at få øjnene op for Frøslevlejrens Efterskole har man gang i flere tiltag.

- Et forældrepar bosiddende i USA, hvis datter har gået på efterskolen, har tilbudt at hjælpe os med at udbrede kendskabet til skolen. Vi har også været i kontakt med Danfoss, der jo har mange danskere arbejdende i udlandet, siger Annemette Hess.

Frøslevlejrens Efterskole har plads til 112 elever, og i indeværende skoleår er 80 af pladserne optaget. Hvor mange elever den nye satsning skal kaste af sig, er der dog ikke sat tal på.

- Det er et projekt, der tager tid at få sparket i gang, men kan vi få fem elever til næste år på den konto, så vil jeg være glad, siger Annemette Hess.

Hos Efterskoleforeningen tror man på konceptet med at gå målrettet efter udenlandsdanskere.

- Der er konkurrence om eleverne blandt landets 240 efterskoler, og jeg hilser da initiativet velkommen. Jeg tror, der er et marked, for der findes jo mange udenlandsdanskere rundt omkring i verden, siger Torben Vind Rasmussen, der er formand for Efterskoleforeningen.

- Tankegangen er ikke helt ny, men det gør den jo ikke dårlig, fortsætter han.

Formanden for Efterskoleforeningen gør også opmærksom på, at hvis der er en dansker blandt forældrene, så er man tilskudsberettiget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Trekantområdet

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Annonce