x
Annonce
Tønder

Efterskole indvier byggeri for millioner

Rejsby Europæiske Efterskole indvier på tirsdag nye bygninger for millioner af kroner. Studieværten Clement Kjersgaard og borgmesteren deltager. Det samme gør skolens elever og lærere.

REJSBY: Tirsdag slår Rejsby Europæiske Efterskole dørene op til skolens nye tilbygning, der både rummer nye undervisningslokaler, nye elevværelser, ny foyer og hovedindgang.

Festen starter med borgmester Henrik Frandsens (V) indvielse, og senere tager studieværten Clement Kjersgaard over for at tale om emnet "Efter Brexit og Trump - en ny verdensorden?"

På dagen vil der være mulighed for nysgerrige at få et indblik i skolen og møde nogle af de mange elever og lærere på stedet. Skolen har i 11 år været ledet af Brian Bastiansen, som afslører, at skolens nybygning blev taget i brug allerede efter efterårsferien.

De første erfaringer med skolens foyeren er gode.

- Rummet giver større sammenhæng og fleksibilitet for eleverne. De bruger det også rigtig flittigt om aftenen, fortæller Brian Bastiansen.

Arbejdet med at bygge nyt begyndte allerede sidste forår, hvor der blev etableret en ny p-plads med plads til over 200 biler.

Hele byggeriet står skolen i 12 millioner kroner - de fem havde man selv, mens de sidste er lånt i banken - med besyv fra Tønder Kommune, der stillede en garanti på 3,5 millioner kroner.

- Jeg er overordentligt taknemmelig, lyder det fra Bastiansen, der havde et realkreditinstitut, der ikke ville åbne for pengekassen.

Det er dog ikke kun forstanderen, der er glad for de nye omgivelser. Det er eleverne også.

- Vi kan lide at være her. Vi snakker, spiller kort eller er på computeren. Her er ro og så lukker man sig ikke ude fra alle andre, siger Jonas Toft Christensen.

Vi kan lide at være her. Vi snakker, spiller kort eller er på computeren. Her er ro, og så lukker man sig ikke ude fra alle andre.

Jonas Toft Christensen , elev
Ovenpå klasseværelserne ligge en række nye tremandsværelser, der beboes af drenge, fortæller forstander Brian Bastiansen.
Jonas Toft Christensen, Mathias Vagn Jensen, Daniela Constantinou, Julie Rahbæk Deleuran synes godt om de små båse med bløde sæder, hvor der er plads til fordybelse, hemmeligheder og samvær med andre. Stående ses lærer Rasmus Nielsen.
Mathias Vagn Jensen, Daniela Constantinou og Jonas Toft Christensen i et af de ny værelser, som kan ses på tirsdag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce