Annonce
Tønder

Efterskole indvier byggeri for millioner

Rejsby Europæiske Efterskole indvier på tirsdag nye bygninger for millioner af kroner. Studieværten Clement Kjersgaard og borgmesteren deltager. Det samme gør skolens elever og lærere.

REJSBY: Tirsdag slår Rejsby Europæiske Efterskole dørene op til skolens nye tilbygning, der både rummer nye undervisningslokaler, nye elevværelser, ny foyer og hovedindgang.

Festen starter med borgmester Henrik Frandsens (V) indvielse, og senere tager studieværten Clement Kjersgaard over for at tale om emnet "Efter Brexit og Trump - en ny verdensorden?"

På dagen vil der være mulighed for nysgerrige at få et indblik i skolen og møde nogle af de mange elever og lærere på stedet. Skolen har i 11 år været ledet af Brian Bastiansen, som afslører, at skolens nybygning blev taget i brug allerede efter efterårsferien.

De første erfaringer med skolens foyeren er gode.

- Rummet giver større sammenhæng og fleksibilitet for eleverne. De bruger det også rigtig flittigt om aftenen, fortæller Brian Bastiansen.

Arbejdet med at bygge nyt begyndte allerede sidste forår, hvor der blev etableret en ny p-plads med plads til over 200 biler.

Hele byggeriet står skolen i 12 millioner kroner - de fem havde man selv, mens de sidste er lånt i banken - med besyv fra Tønder Kommune, der stillede en garanti på 3,5 millioner kroner.

- Jeg er overordentligt taknemmelig, lyder det fra Bastiansen, der havde et realkreditinstitut, der ikke ville åbne for pengekassen.

Det er dog ikke kun forstanderen, der er glad for de nye omgivelser. Det er eleverne også.

- Vi kan lide at være her. Vi snakker, spiller kort eller er på computeren. Her er ro og så lukker man sig ikke ude fra alle andre, siger Jonas Toft Christensen.

Annonce

Vi kan lide at være her. Vi snakker, spiller kort eller er på computeren. Her er ro, og så lukker man sig ikke ude fra alle andre.

Jonas Toft Christensen , elev
Ovenpå klasseværelserne ligge en række nye tremandsværelser, der beboes af drenge, fortæller forstander Brian Bastiansen.
Jonas Toft Christensen, Mathias Vagn Jensen, Daniela Constantinou, Julie Rahbæk Deleuran synes godt om de små båse med bløde sæder, hvor der er plads til fordybelse, hemmeligheder og samvær med andre. Stående ses lærer Rasmus Nielsen.
Mathias Vagn Jensen, Daniela Constantinou og Jonas Toft Christensen i et af de ny værelser, som kan ses på tirsdag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce