Annonce
Tarm

Efterskole skal finde ny forstander og kirke ny præst: Henning og Torill Kristensen bliver forstanderpar på optagelseshjem

Blåkilde Efterskole ved Tarm skal have en ny forstander og Skjern Kirke skal finde en ny præst, efter at Henning Kristensen og hans hustru skal være nyt forstanderpar på Møltrup Optagelseshjem. Foto: Christer Holte
Torill og Henning Kristensen siger farvel til Skjern Kirke og Blåkilde Efterskole.

SKJERN/TARM: Ægteparret Torill og Henning Kristensen bliver det nye forstanderpar på Møltrup Optagelseshjem ved Vildbjerg, når den nuværende forstander Ebbe Larsen efter 23 år i jobbet stopper til foråret.

Henning Kristensen er forstander på Blåkilde Efterskole ved Tarm, hvor han har været siden 2007, mens Torill Kristensen har været sognepræst ved Skjern Kirke siden 2008.

Parret blev ansat mandag af bestyrelsen på Møltrup efter at være blevet udvalgt i et felt med mange relevante kandidater til jobbet. I dag, torsdag, blev ansættelsen så offentliggjort. Blandt andet på Blåkilde Efterskole, hvor eleverne og lærere fik besked om, at der skal findes en ny forstander.

Annonce

- Vi glæder os rigtig meget til det nyt job, men det er også vemodigt at takke af her. Jeg har været utrolig glad for at være forstander på efterskolen, fortæller Henning Kristensen.

Mere socialt arbejde

Han fortæller, at jobbet som forstander på Møltrup Optagelseshjem byder på mange af de samme elementer, som forstanderjobbet på efterskolen. Bortset fra, at det fremover er mænd i forskellige aldre og ikke teenagere, der kommer til at fylde dagligdagen.

Det bliver både spændende og udfordrende, og jeg glæder mig rigtig meget. Der har ikke været så meget tid i mit præstearbejde til det diakonale arbejde, hvilket jeg længe gerne har villet gøre mere ved.

Torill Kristensen, sognepræst i Skjern og kommende halvdel af forstanderparret på Møltrup Optagelseshjem

- Vi glæder os rigtig meget til at møde dem og lære dem at kende, siger Henning Kristensen.

Også Torill Kristensen er vemodig over at sige farvel til sine sognebørn i Skjern, men glæder sig til at få mere tid til det kirkelige, sociale arbejde, som er en stor del af jobbet som forstanderpar på Møltrup.

Nyt forstanderpar på Møltrup Optagelseshjem

Henning Kristensen, 56 år, er læreruddannet fra Århus Lærerseminarium i 1992. Han har været lærer på Blåkilde Efterskole og senere souschef/lærer og senere skoleleder på Vorupør Skole. Siden 2007 har han været forstander på Blåkilde Efterskole i Tarm. Henning Kristensen er engageret i Danmission, hvor han sidder i både hovedbestyrelse og forretningsudvalg.

Torill Kristensen, 54 år, er norsk af oprindelse og teologiuddannet fra Aarhus Universitet i 1998. Hun har været sognepræst ved Skjern Kirke siden 2008. Torill Kristensen har de seneste 12 år været aktiv i Kirkens Korshær og er p.t. formand for det ny Korshærsnetværk i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Parret har sammen fire døtre i alderen 15–27 år.

- Det bliver både spændende og udfordrende, og jeg glæder mig rigtig meget. Der har ikke været så meget tid i mit præstearbejde til det diakonale arbejde, hvilket jeg længe gerne har villet gøre mere ved, siger Torill Kristensen, der gennem mange år har været aktiv i Kirkens Korshær i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Torill Kristensen stopper som sognepræst ved Skjern Kirke. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Konfirmander følges til dørs

Parret skal flytte ind på forstanderboligen på Møltrup Optagelseshjem, der ligger i Vildbjerg. Henning Kristensen tiltræder 1. marts 2022, mens Torill Kristensen først siger farvel til Skjern Kirke i  slutningen af marts. Næsten da, for der er lige et hængeparti, der skal tages hånd om.

- Jeg fører mine konfirmander frem til deres konfirmation i april og maj, fortæller hun.

Det er endnu ikke afklaret hvem, der skal overtage jobbet som forstander på Blåkilde Efterskolen. Henning Kristensen fortæller dog, at efterskolens bestyrelse har lagt en plan for, hvordan det nye leder skal findes.

Annonce
Annonce
Erhverv

Kolding får endnu et kviktestcenter - det åbner torsdag nord for bymidten

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Sønderborg

Læsere undrer sig: Må varebiler køre i begge retninger på gågaden

Varde For abonnenter

Rollator-bande på tur: Den ældste er 95 år – og nu overvejer rollatordamerne at besøge et værtshus

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Esbjerg

Ni elever i samme klasse smittet på ni dage: Hvorfor bliver årgangen ikke hjemsendt og testet?

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Aabenraa For abonnenter

Mennesket bag monarken: Forfatter gav indblik i dronningens liv med op- og nedture

Haderslev For abonnenter

Poser med kokain og heroin blev smidt ud af lejlighed på 2. sal, da politiet sparkede døren op

Nordtyskland

Så er byggeriet af den faste forbindelse startet i Tyskland

Annonce