Annonce
Varde

Efterskoleelever fra Varde: Lykken er at arrangere noget der giver mening

Gruppen, der skulle arrangere en udflugt med temaet "lykke", valgte Tierheim Berlin som mål. Fra venstre: Laura Hedegaard Amalie Benée, Camilla Bliksted og Amalie Sørensen. PR-foto
Når Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole rejser til Berlin, får eleverne overdraget ansvaret for at planlægge deres egne ture. Det kom der en flødeskumsindsmurt lærer, en stor donation og en tur til Nordeuropas største dyreinternat ud af.
Annonce

Varde: På Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole tager man hvert år på studietur til Berlin, og de 10. klasses-elever, der vælger projektledelse, skal forberede en halvdagstur.

Den udfordring fik fire piger - med den tilføjelse, at det skulle handle om følelsen "lykkelig". I en brainstorm med resten af skolens elever forbandt mange lykke med at hjælpe andre, noget med dyr og med mad.

- Så vi tænkte: hvordan kan man dog gøre det i Berlin? fortæller Amalie Benée, som sammen med resten af gruppen, Amalie Sørensen, Laura Hedegaard og Camilla Bliksted, gik i gang med opgaven.

Tierheim Berlin har plads til 1800 små og store dyr. Her hilser Mikkeling Shülter og Jasmin Andreassen på et af dem, der venter på et nyt hjem. PR-foto
Annonce

Dyrene får en chance mere

Det mundede ud i, at de tog en gruppe af skolens elever med til Tierschutzverein für Berlin, eller Tierheim Berlin. Det er et af de største dyreinternater i Europa med plads til 1800 dyr. Her bor alt fra to æsler, en fuldvoksen gris, 300 hunde, et utal af katte, en række kaniner og en flok aber fra et nedlagt cirkus. Stort set alle dyrene kommer fra Berlin, og de får en chance mere – enten for at blive adopteret af en ny familie eller for at få et godt liv på internatet, til de dør en naturlig død. Her er tilknyttet blandt andet otte dyrlæger samt et stort hold af frivillige, som går tur med hundene og kæler med kattene, så de kan blive trygge ved mennesker igen. Det fortæller Amalie Benée i en pressemeddelelse.

Annonce

Skaffede støtte til dyreinternatet

For at støtte Tierheim Berlin var Varde-eleverne før rejsen ude og sælge julekalendere, de sang og spillede på gaden og arrangerede en støtteaften med spil og boder – herunder et stort hit: Skyd læreren ned med flødeskum.

- Alt i alt endte vi med at donere over 700 euro, og det var simpelthen så skønt. Det rykker at få ansvar og ikke bare komme med på tur, men planlægge den selv. Og det er endnu federe at rejse et sted hen, hvor man samtidig kan være med til at gøre en forskel, lyder det fra Amalie Benée.

Emma Skov og Laura Hedegaard er på besøg blandt smådyrene i det tyske dyreinternat. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce