Annonce
Vejen

Efterskoleelever mødte erhvervslivet

Smedekarle fra Hygum Hjemstavnsgård lærte elverne at smede en kødvender. PR foto
Elever fra Ladelund og Askov efterskole brugte en uge på at bygge bro til en erhvervsuddannelse. De samlede en vandlås, lagde fliser og smedede deres egen kødvender.
Annonce

Vejen: I disse år er der fokus på at få unge til at vælge en erhvervsuddannelse. På Ladelund Efterskole har den forgangne uge været præget af dette fokus. Tre uddannelsesinstitutioner var på besøg for at lave brobygningsmatch med eleverne fra Ladelund og Askov efterskoler. Det var SOSU Esbjerg, Kjærgård Landbrugsskole og Hansenberg. Eleverne er i gang med at arbejde med deres IBO – Innovations Brobygnings Opgave. Her skal eleverne i grupper samarbejde med en virksomhed og en erhvervsuddannelsesinstitution. Eleverne skal arbejde med et af de 17 verdensmål og hjælpe den pågældende virksomhed med et problem, de har. Det kunne for eksempel være et problem med sortering af emballage.

En dag var SkillsDenmark på besøg med tre tilbud til alle elever. De skulle alle igennem Efterskole Skills, som er en konkurrence i forskellige erhvervsfag. For eksempel skulle de samle en vandlås, folde servietter, samle kobberrør og lægge et flisemønster. Det foregik på tid, og de to hurtigste hold skal deltage i danmarksmesterskaberne i Efterskole Skills i Bellacentret til januar.

Efterskoleelverne lærte at lægge fliser i mønster. PR foto
Annonce

Der blev gået til stålet

Eleverne skulle også lave et bord-bænkesæt ud af fine planker. Et forlængerledningsworkshop var også på programmet. Her fik eleverne udleveret ledning og stik. Sidste tilbud til eleverne var et foredrag med Jamil. En fyr som fortalte om sin opvækst i Danmark, og det at være på kant med loven. Han har nu fundet retning i livet igen.

Ugen sluttede af med at 10. klasse fysik/kemi var på Poul La Cour museet i Askov, hvor de arbejdede med vindkraft. Håndværk & Designholdet havde besøg af et hold smedekarle fra Hygum Hjemstavnsgård. Her blev der gået til stålet ved esserne. Smedene underviste i forskellige teknikker, og alle elever fik lavet deres egen kødvender.

Så er den vist i vinkel. PR foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Villy udfordrer Kolding-borgmester: - Jørn vil have en svævebane - jeg vil have stærke skoler og daginstitutioner

Sønderborg For abonnenter

Dagplejer efter kritik: - Vi skal nok gøre rent, men ikke gratis

Annonce