Annonce
Sønderborg

Efterskoler går fri af coronakrise

Der er ingen krise at spore blandt de efterskoler, som for tiden har sendt eleverne hjem. Forældrene har fået kostpengene tilbage, da eleverne ikke spiser på skolerne for tiden. Arkivfoto: Claus Thorsted
Ingen af de fire efterskoler i Sønderborg Kommune mærker økonmoiske konsekvenser af coronakrisen.

Sønderborg Kommune: Ingen efterskoler i Sønderborg Kommune er i krise efter, at Efterskoleforeningen har foreslået, at man refunderer kostprisen til forældrene.

- Det, som vi får at vide fra Efterskoleforeningen, er det vi holder os til, og det betyder, at vi lader forældrene få kostprisen tilbage, siger forstander på efterskolen Epos, Mathias Granum

Kostprisen er det, som forældre betaler for, at eleverne kan få noget at spise, når de er på efterskolen. For tiden er eleverne sendt hjem, og derfor har Efterskoleforeningen foreslået, at efterskolerne refunderer kostprisen, da de ikke skal have noget at spise.

- Vi har ikke udgifter til mad, når eleverne ikke er her, og derfor koster det os ikke noget, når forældrene får pengene tilbage, siger forstander på Adventure Efterskolen, Steen Emgren.

Han fortæller, at efterskolerne stadig får tilskud fra staten, når de underviser eleverne, og at forældrene stadig betaler for, at få eleverne undervist.

- Når det her på et eller andet tidspunkt er overstået, så kommer vi formentlig til at se på, hvor meget mindre forældrene skal betale i næste rate, siger Steen Emgren.

Annonce

Større tab

Fra forstanderen på Dybbøl Efterskole, Jakob Christensen, lyder det, at eleverne taber på andre parametre, når de ikke er samlet i dagligdagen.

- Vi skulle have haft vores teaterforestilling, og den får eleverne ikke nu. Det er næsten det værste, fordi det var noget, som de virkelig havde set frem til. Derudover risikerer vi, at eleverne kun får ni måneder sammen, hvor de skulle have haft 10 måneder sammen, siger han.

På Efterskolen Epos har man oplevet, at mange elever har taget de sociale aktiviteter online. Aktiviteter der normalt foregik på efterskolen om eftermiddagen.

- Et koncept som Dagens Joke, hvor eleverne skiftes til at fortælle en joke er rykket online. Det samme med tegn og chill, hvor man sidder og tegner, mens man slapper af. Der er også nogle elever, som er begyndt at styrketræne med stegepander derhjemme, som de så uploader billeder af, siger forstanderen.

Alle forstandere oplever samtidig, at eleverne følger godt med i den virtuelle undervisning, som de for tiden skal have.

- Det er et stort tab for eleverne, at de går glip af meget af det sociale, som også er en del af det at gå på efterskole. Det er et rigtigt vigtigt dannelsesår, man har, når man går på efterskole. Jeg har selv en søn, som går på efterskole, og han går i cirkler om sig selv derhjemme, siger Rune Madsen, som er forstander på Nordborg Slots Efterskole.

Han fortæller, at man på Nordborg Slots Efterskole vil se på den samlede betaling, når coronakrisen er overstået.

- Når det her er overstået, så er det klart, at vi vil sætte os ned og se på, hvor meget mindre forældrene skal betale, siger han, og tilføjer at forældrene selvfølgelig får refunderet, hvis der er en udlandsrejse, som ikke kan gennemføres grundet coronakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce