Annonce
Aabenraa

Efterskoler genåbner på forskellige tidspunkter

På mandag vil der igen være brug for værelserne på Sundeved Efterskole. Arkivfoto: Timo Battefeld
Efterskolerne i Aabenraa Kommune har mulighed for at genåbne på mandag, men to af skolerne har valgt at udsætte åbningen en uge.

Aabenraa: På mandag kan tusindvis af efterskoleelever landet over igen møde deres klassekammerater og komme i gang med et nogenlunde normalt liv. Efterskolerne har nemlig fået lov til at genåbne efter at have været lukket ned i en længere periode på grund af coronakrisen.

Det er dog ikke alle efterskoler, der er klar til at genåbne, og det gælder også i Aabenraa Kommune. Torsdag modtog skolerne de endelige retningslinjer fra myndighederne, og det har for to af skolerne været lige sent nok.

- Vi har besluttet os for at åbne igen søndag den 24. maj. Med så sen en udmelding fra myndighederne om restriktionerne, kan vi ikke nå at være klar mandag, siger Jørn Warm, der er forstander på den tyske efterskole i Tinglev.

- Vi skal være sikre på at kunne åbne på en forsvarlig måde. Vi skal være sikre på, at det ikke går galt, fortsætter han.

Forstanderen er dog glad for de retningslinger, der er kommet.

- Jeg er glad for, at vi har fået de endelige retningslinjer, og det er nogen, vi kan håndtere. Jeg er meget roligere nu, og det bliver godt at komme i gang igen, siger Jørn Warm og tilføjer, at man mod sædvane har besluttet sig for at holde efterskolen åben i pinsen.

Annonce

Jeg er glad for, at vi har fået de endelige retningslinjer, og det er nogen, vi kan håndtere. Jeg er meget roligere nu.

Jørn Warm, forstander

Forældrene skal briefes

Omkring halvdelen af eleverne på den tyske efterskole i Tinglev kommer fra Tyskland, men udsættelsen af genåbningen har ikke noget at gøre med, at de ikke kan komme over grænsen.

- Der har været noget usikkerhed, men det er ikke noget problem for eleverne at komme over grænsen, siger Jørn Warm.

På Aabæk Efterskole har man valgt at skubbe genåbningen en uge, og det skyldes også primært, at retningslinjerne kom så sent.

- Det kræver en stor omorganisering på skolen, og det bliver ikke en hverdag som normalt. På mandag vil alle forældre blive kontaktet telefonisk og få at vide, hvordan genåbningen vil foregå, siger Thomas Frickmann, der er forstander på Aabæk Efterskole.

- Vi vil ikke kunne nå at være klar til på mandag, og det gælder ikke mindst med hensyn til at briefe elever og forældre på en ordentlig måde, fortsætter han.

To skoler er klar

På Frøslevlejrens Efterskole bliver dørene derimod åbnet på mandag, og det fik alle 83 elever besked om torsdag aften.

- Vi har lavet vores egne retningslinjer, mens vi ventede på de officielle, og her ramte vi meget godt plet. De næste par dage vil vi så bruge på at gøre de sidste ting klar, siger Annemette Hess, der er forstander på Frøslevlejrens Efterskole.

Det består blandt andet i at sætte afstandsmærker og skilte op.

- Det er vigtigt, at eleverne hele tiden bliver mindet om, hvad man må og ikke må, siger Annemette Hess og tilføjer, at Frøslevlejrens Efterskole er begunstiget ved at have tomandsværelser med eget bad og toilet.

Sundeved Efterskole åbner også på mandag, og skolens 150 elever har fået besked på at møde op mellem klokken 17.00 og 19.00. Forstanderen føler, at efterskolen er godt rustet til at tage imod eleverne igen.

- Det, vi allerede har forberedt, passer godt i overensstemmelse med de endelige retningslinjer, og vi glæder os helt vildt til at komme i gang igen, siger Peter Koldby Juhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Annonce