Annonce
Tønder

Efterspørgsel: Nye byggegrunde på vej i Skærbæk

I Torps Have i Tønder bys vestligste udkant ligger kommunens for tiden dyreste byggegrunde med kvadratmeterpriser på op til 430 kroner. Prisen for de kommende parcelhusgrunde på Bjergtoften i Skærbæk forventes at blive 250 kroner pr. kvadratmeter. Foto: Uwe Iwersen
Tønder Kommune er klar med fem millioner kroner for at byggemodne 29 nye grunde på Bjergtoften i Skærbæk.
Annonce

SKÆRBÆK: Samlet set kæmper Tønder Kommune om at holde på indbyggertallet. Skærbæk-området noterer sig befolkningsfremgang, og det kommer nu også til udtryk ved, at der er opstået mangel på byggegrunde. Faktisk er der kun to ledige, kommunale grunde inden for byskiltene. Det gøres der nu noget ved.

Med en bevilling på godt fem millioner kroner har en enig kommunalbestyrelse givet grønt lys for byggemodning af 29 nye parcelhusgrunde på Bjergtoften.

Bjergtoften ligger i den sydvestlige del af Skærbæk by, tæt på den nye folkeskole og Hjemsted Banke, hvor der netop nu indrettes autocamperplads og andre turistfaciliteter.

- Vi arbejder ud fra en kvadratmeterpris på 250 kroner, hvilket vurderes at være markedsprisen, sagde borgmester Henrik Frandsen, da bygemodningen blev godkendt i kommunalbestyrelsen.

Priserne

Tønder Kommune har ledige byggegrunde fordelt over hele kommunen. Grundpriserne i Tønder by er de dyreste i kommunen. I Torps Have svinger prisen fra 387 til  430 kroner pr. kvadratmeter. I Rosinfelt er prisen 297 kr. pr. kvm. og på Ludvig Andresensvej 276 kr. pr. kvm.

Alle andre priser ligger fra 270 kr. pr. kvm. og ned til 30 kr. pr. kvm. inkl. moms. I den billigste kategori befinder sig ældre byggemodne grunde i områder, hvor efterspørgslen er lav.

Der er lagt op til, at det nye parcelhusområde udstykkes og byggemodnes etapevis. Ifølge oplægget varierer grundstørrelserne fra 700 til 1350 kvadratmeter.

Annonce

Flere fællesarealer

De grunde, som Tønder Kommune i forvejen har til salg i Skærbæk by, koster på naboområdet  Jægertoften henholdsvis 175 kr. og 207 kr. pr. kvm., mens grundene på Nørremarken koster 200 kr. pr. kvm. inkl. moms. I lokalplanens forslag er grundene på Bjergtoften placeret, så det giver flere fællesarealer og luft mellem grundene. Området skønnes derfor at være mere attraktivt end på Jægertoften og Kildetoften, hvilket er begrundelsen for den dyrere prissætning.


Vi arbejder ud fra en kvadratmeterpris på 250 kroner, hvilket vurderes at være markedsprisen.

Henrik Frandsen, borgmester, Tønder Kommune


I sin fremlæggelse understregede Henrik Frandsen, at de 5.065.000 kroner, der nu er øremærket til byggemodningen, er at betragte som en midlertidig udgift.

- Når alle grunde er solgt, så er pengene tilbage i kassen, forklarede borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce