Annonce
Tønder

Efterspørgsel: Større byggegrunde på vej i Toftlund

Tønder Kommune har byggegrunde til salg i hele kommunen. Her er det Rosenfelt-området i Tønders vestlige udkant. De fem nye grunde i Toftlund kommer rent prismæssigt med 190 kroner pr. kvadratmeter til at ligge lunt i midten. Foto: Uwe Iwersen
Konkrete forespørgsler fra mulige købere gør nu, at Tønder Kommune byggemodner fem mellemstore grunde på Ryttervænget i Toftlund.
Annonce

TOFTLUND: - Vi er i den lykkelige situation, at der er efterspørgsel efter lidt større grunde end dem på 900 kvadratmeter, som vi har.

Sådan sagde borgmester Henrik Frandsen (Tønder Listen), da der på kommunalbestyrelsens sidste møde i 2020 blev givet grønt lys for byggemodning af fem nye parcelhusgrunde på Ryttervænget i Toftlund.

Byggegrunde

Tønder Kommune har ledige byggegrunde fordelt over hele kommunen. Grundpriserne i Tønder by er de dyreste i kommunen. I Torps Have svinger prisen fra 387 til 430 kroner pr. kvadratmeter. I Rosinfelt er prisen 297 kr. pr. kvm. og på Ludvig Andresensvej 276 kr. pr. kvm.

Alle andre priser ligger fra 270 kr. pr. kvm. og ned til 30 kr. pr. kvm. inkl. moms. I den billigste kategori befinder sig ældre byggemodne grunde i områder, hvor efterspørgslen er lav.

Ifølge sagsfremstillingen, som politikerne skulle forholde sig til, er Toftlund en af de byer i Tønder Kommune, der oplever stor interesse for parcelhusgrunde. I Toftlund er der lige nu kun fire grunde til salg på Ryttervænget i byens østlige udkant. En grund er på hele 2.787 kvadratmeter, mens tre grunde er på mellem 800 og 900 kvadratmeter. Disse grunde matcher dermed ikke to helt konkrete henvendelser fra potentielle købere, der gerne vil købe grunde på mellem 1400 og 1700 kvadratmeter. Dette ønske imødekommes nu, i det tidligere udlagte grunde nu tilpasses de aktuelle behov.

Annonce

Markedsprisen

De forventede udgifter til byggemodning og salg er 154.000 kr., så mindsteprisen ved grundsalg er beregnet til 69 kvm. inkl. moms.

Ifølge udbudsbekendtgørelsen skal grundene sælges til markedsprisen. Den store grund, som kommunen har til salg, koster ifølge sagsfremstillingen  100 kr. pr. m², mens de tre  grunde på 800-900 kvm. koster 190 kr. pr. kvm.


Vi er i den lykkelige situation, at der er efterspørgsel efter lidt større grunde end dem på 900 kvadratmeter, som vi har.

Henrik Frandsen, (Tønder Listen), borgmester, Tønder


- Det vurderes derfor, at markedsprisen for de fem nye grunde er 190 kr. pr. kvm. Det foreslås derfor, at grundene udbydes offentligt til salg til 190 kr. pr. kvm inkl. moms, lød anbefalingen til kommunalbestyrelsen, som alle politikere nikkede ja til.

Annonce

I midten

190 kroner pr. kvadratmeter er i sammenligning med andre byggegrunde i Tønder Kommune en pris, der ligger i midten af porteføljen. Senest har kommunen udbudt byggegrunde på Bjergtoften i Skærbæk til 250 pr. kvm.

Der har de seneste par år været stor interesse for at flytte til Toftlund. I 2019 blev fem parcelhusgrunde solgt i Toftlund og i 2020 var det to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

- En mand der brænder for området

Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce