Annonce
Haderslev

Ege Fonden markerede afstemningfest med donation på 2,1 millioner kroner

Jørgen Kring Jensen, direktør Ege Tæpper kunne på vegne af Ege Fonden Vibeke og Mads eg Damgårds fond, overrække 2,1 millioner kroner til John Flemming Hansen, formand for Gram Fritidscenter. Privatfoto
100-året for Genforeningen og afstemningen blev mandag aften markeret med en kæmpe donation til Gram fritidscenter.

GRAM: Ege Fonden, Vibeke og Mads eg Damgårds fond var mandag aften med til at markere 100-året for Genforeningen og afstemningen.

Fonden støtter kultur og almennyttige formål i de lokalområder, hvor Ege Tæpper har fabrikker og rekrutterer arbejdskraft, hvilket gør sig gældende i Gram.

I forbindelse med den flotte afstemningsfest i den Holstenske lade på Gram Slot overrakte direktør Jørgen Kring Jensen på vegne af fonden en donation på ikke mindre end 2,1 millioner kroner til Gram Fritidscenter.

- Det en helt speciel stor glæde her på 100 års dagen, hvor Sønderjylland stemte sig hjem til Danmark at kunne overrække en donation til et længe ønsket hytte-projekt ved Gram Fritidscenter, som så kan indvies og fejres den 15. juni på dagen for overdragelsen af Sønderjylland til Danmark for 100 år siden, fortalte Jørgen Kring Jensen.

Formanden for Gram Fritidscenter, John Flemming Hansen, var dybt taknemmelig for donationen, der skal bruges til at etablere fem hytter ved fritidscentret. Hytter, der skal bruges i forbindelse med stævner og lignende.

Annonce

Et godt fundament

Når donationen kædes sammen med Genforeningen skyldes det ønsket om at ære en flittig fabrikant, der måtte gennem svære tider, men på trods skabte fundamentet, til det, der i dag er Grams største arbejdsplads, hvilket de fremmødte ved afstemningsfesten mandag aften fik en forklaring på.

I 1905 etablerede en ung mand, Christian Andersen, sig som fabrikant i Gram. Her ville han blandt andet videreføre en del af den tæppeproduktion, som hans far havde startet op allerede i 1860 – altså før slaget ved Dybbøl – i Lønt ved Haderslev.

Den unge mand fik dog en svær start, og det blev ikke nemmere, da ham blev indkaldt til fronten i tre år under første verdenskrig. Efter afstemningen blev Genforeningsporten rejst på Aavej i Gram lige ved siden af direktørboligen, som et naturligt sted.

Efter krigen fortsatte Christian Andersen ufortrødent udbygningen af virksomheden af flere omgange, dog ikke uden tilbageslag, da en stor del af fabrikken nedbrændte i 1931, men med ukuelig vilje blev det genopbygget, for over tid at blive Grams største arbejdsplads, hvilket den er den dag i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce