Annonce
Livsstil

Egeskov åbner dørene til nyt camping- og outdoormuseum

Camping kan være mange ting - lige fra et telt på taget af bilen til enorme autocampere med alt det nyeste udstyr. Billedet er ikke fra Egeskovs nye museum, men fra et tidligere campingtræf. Foto: Egeskov PR
Der er både mulighed for svælge i minderne og samle inspiration til sommerferien på Egeskov Slots nye udstilling, der er blevet til i tæt samarbejde med Dansk Camping Union. Camping- og outdoormuseet skildrer nemlig både fortid, nutid og fremtid.

Der er nyheder på vej fra Egeskov Slot, når slotsparken slår dørene op for sommersæsonen 24. april. Egeskov Slot er nemlig gået sammen med Dansk Camping Union om at skabe et camping- og outdoormuseum.

- Det er et inspirationsmuseum og ikke et historisk museum, som man måske vil tænke, når man hører ordet ”museum”. Det går både tilbage i tiden, viser noget af nutiden og noget om, hvad vi tror, fremtiden vil bringe, fortæller Anne-Vibeke Isaksen, der er landsformand for Dansk Camping Union.

Finder man krystalkuglen frem og ser ind i fremtiden for campingbranchen, vil man opleve, at historien går i ring.

Annonce
Egeskov Slot og Dansk Camping Union er gået sammen om et nyt camping- og outdoormuseum, der åbner i foråret 2021. Her ses landsformand for Dansk Camping Union, Anne-Vibeke Isaksen, og greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille. Foto: Egeskov PR

- Vi ser, at folk er begyndt at overnatte i shelters. Og når vi kigger i historiebøgerne, kan vi se, at det var den måde, camping begyndte på i midten af 1920’erne, hvor industrialiseringen var på det højeste. Man fik fri om søndagen, og så skulle man simpelthen ud af København og have noget frisk luft og græs under tæerne. Den helt simple form for camping er faktisk også det, der er nutiden og fremtiden inden for camping. Det er en sjov fortælling, siger landsformanden.

Der er dog stadig mange, der foretrækker campingvogne på størrelse med et lille sommerhus.

- Det er ikke enten eller. Vi har lige så mange campister, der fylder deres vogne med mikrobølgeovn og Playstation og wi-fi. Det er bare en anden måde at campere på. Camping er så mange forskellige ting, siger Anne-Vibeke Isaksen, der har arbejdet i rejsebranchen i mere end 20 år og ikke har mødt andre ferieformer, der kan varieres i lige så stor grad som camping.

- Charter og krydstogt har også udviklet sig helt vildt, men med al respekt, så handler det jo om at komme ud i lufthavnen, sætte sig i et fly og komme ned til et eller andet resort. Om det er Santorini, Malta eller Gran Canaria er lidt det samme. Camping er derimod vidt forskelligt alt efter, om det foregår i en stor, fed autocamper eller er en cykelferie med telt, siger Anne-Vibeke Isaksen og tilføjer, at det netop er den mangfoldighed, museet gerne vil skildre.

Fire elementer

Museet kombinerer camping med outdoor-aktiviteter, og derfor er det et camping-outdoor-museum. De to går nemlig hånd i hånd, mener landsformanden, fordi man gerne vil campere i det fri og lave forskellige outdoor-aktiviteter, når man camperer.


Vi har lavet nogle pop-ups, hvor man for eksempel kan se, hvordan campingtoiletterne var i 1920’erne, i 1970’erne og i dag. Det er nok sjovt for bedsteforældre at vise deres børnebørn. Vi prøver at ramme alle tre generationer.

Anne-Vibeke Isaksen, landsformand for Dansk Camping Union


- Udstillingen bliver bygget op og tematiseret efter de fire elementer: jord, ild, vand og luft.

Det giver en ekstra dimension, og jeg tror, folk bliver imponerede, når de kommer og ser det, for jeg synes virkelig, det er blevet flot, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Hun lover, at der også vil være noget for nostalgikerne, så ”farfar kan vise lille Oliver, hvordan det var, da han var ung”.

- Vi har lavet nogle pop-ups, hvor man for eksempel kan se, hvordan campingtoiletterne var i 1920’erne, i 1970’erne og i dag. Det er nok sjovt for bedsteforældre at vise deres børnebørn. Vi prøver at ramme alle tre generationer, siger campingformanden.

Annonce

Camping i blodet

Fordi camping er så alsidig en ferieform, tiltrækker den også et meget bredt segment, fortæller Anne-Vibeke Isaksen.

- Vi har ”speltfamilierne” fra Østerbro, hvor det skal være grønt og helt CO2-neutralt og ikke sætte noget klimaaftryk. Men vi har også campisterne, der kører i en stor, fed dieselhakker og har en storforbrugende campingvogn bagpå. Uden solceller. Vi har begge boldgader. Og det sjove er, at de nogle gange kan ligge side om side ude på en campingplads, fordi de begge to er taget til Ebeltoft, siger hun.

Egeskov Slot

Ligger ved Kværndrup på Midtfyn.

Er ejet af greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

Slotsparken og dele af slottet er åbent for offentligheden og tiltrækker hvert år tusindvis af danske og udenlandske turister.

Egeskov er især kendt for sine museer og smukke haver.

Sæsonen åbner 24. april.

Adressen er Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup.

Anne-Vibeke Isaksen oplever, at der er en helt anden rummelighed på campingpladserne, end man ser ude i samfundet, og hun nyder at gå rundt på pladserne og se, hvordan folk camperer.

Det er hendes klare indtryk, at de fleste bliver bidt af camping, når først de har prøvet det.

- Jeg har arbejdet med det her i over 20 år, og jeg kender ikke nogen, der har prøvet camping, der ikke bliver ved.

- Har man først prøvet at sidde ude i aftensolen med grillen og vinen efter at have haft en fed dag ved stranden eller med at cykle eller vandre, så går det i blodet, siger hun.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Kolding For abonnenter

Maskinvirksomhed fik stjålet minigravere til 900.000 kroner: Klippede hegn i stykker og brugte træpaller som rampe

Sønderborg

Påkørt af elcykel: 55-årig svært tilskadekommen kvinde fløjet til Odense

Esbjerg

Dummere end politiet tillader: Eftersøgt mand gjorde sig uheldigt bemærket

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Kolding For abonnenter

Hunden Vaks vækkede ejer, da værksted med traktorer og udstyr gik op i flammer: - Han får nok et ekstra kødben til jul

Erhverv

Fylder 70 til jul: Advokat stopper som partner, men fortsætter med paragrafferne

Sydjylland

Flere kommuner oplever massive smittestigninger henover weekenden: En stikker af med 150 nye smittede siden fredag

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Navne

Så er det nye byråd på plads: Se, hvem der fik hvilke poster

Erhverv For abonnenter

Ny webshop satser på nyt og brugt: Per reparerer også cykler

Sønderborg For abonnenter

Socialudvalg siger nej til nødplan i hjemmeplejen

Annonce