Annonce
Tønder

Egnsafvikling

Annonce

Læserbrev: Jyllands-Posten havde den 14. juni et debatindlæg fra det længst-siddende Folketingsmedlem, Bertel Haarder. Det i sig selv er vel ikke noget at prale af, at være længst-siddende. Jeg er fra 1938, altså seks år ældre end førnævnte. Jeg nævner det, fordi jeg mener at have ret til at kritisere en yngre og i øvrigt ret farveløs person.

Det drejer sig om den by, som min familie og jeg flyttede til for snart 50 år siden, nemlig Tønder, Danmarks ældste købstad. Dengang en blomstrende by, med blandt andet Danmarks ældste Statsseminarium fra 1788. Seneste udvidelse i slutningen af 1980'erne. Og nedlagt i 1989, kort efter førnævnte moderne udvidelse stod færdig.

Hvem var forsknings- og undervisningsminister i den tid? Nemlig, førnævnte Bertel Haarder, der er født og opvokset i grænselandet, på Rønshoved Højskole.

Foruden seminariet har Tønder haft en landbrugsskole, en kort- og matrikelstyrelse, politistation, dommerkontor og et landinspektørkontor. Alt blev nedlagt eller forflyttet til andre egne, øst for Storebælt.

At byen har en god placering indenfor landets grænser og er et godt sted at leve, bevises ved, at Brdr. Hartmann, der fabrikerer æggebakker til hele verden, har hovedsæde og fabrikation her - det samme gælder Ecco, som alle i verden kender. Desuden Hydro-Aluminium som leverer støbt aluminium til hele verden. Det er bare de mest kendte.

Desuden kan nævnes, at vi kun har ca. tre kilometer til hele EU-området. Nærmeste storby Hamborg, fire-fem gange så stor som København, kan køres til i bil på under to timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce