Annonce
Tønder

Egnsvejleder: Det er et fremragende projekt

Egnsvejleder Thorkild Bork Hansen, Rejsby, ser frem til det kommende natur- og stiprojekt i området nord for Skærbæk. Foto: Uwe Iwersen
Egnsvejleder Thorkild Bork Hansen, Rejsby, hilser udspillet fra Tønder Kommune og Nationalpark Vadehavet velkommen, men advarer også mod, at besøgende ikke kommer for tæt på fuglene.
Annonce

REJSBY: At etablere et natur- og stiprojekt omkring de to søer bag Kong Christian X-dige nord for Skærbæk er en rigtig god idé.

- Det er et fremragende projekt, lyder den spontane reaktion fra egnsvejleder og tidligere ungdomsskoleforstander Thorkild Bork Hansen.


Man skal passe på, at turisterne ikke kommer alt for tæt på, så man skræmmer fuglene væk.

Thorkild Bork Hansen, egnsvejleder, Rejsby


I sommersæsonen har han flere udflugter og oplevelsesture ud i netop dette område på programmet.

- Diget og Kong Christian X’s kog er måske det største og vigtigste reservat for fugle i hele Europa. Der er også den forskel til Tøndermarsken, at der er en helt anden kulturhistorie herude, siger egnsvejlederen og henviser til både militære anlæg, Brorsons fodspor, den gamle grænsedragning 1864-1920 og digebyggeriet i 20'erne.

Thorkild Bork Hansen følger gerne projektmagernes opfordring til at bidrage med viden og idéer til det kommende stisystem.

- I det omfang, det ønskes, står jeg gerne til rådighed, siger han.

Annonce

Pas på

Midt i glæden over det kommende projekt maner han dog også til agtpågivenhed.

- Man skal passe på, at turisterne ikke kommer alt for tæt på, så man skræmmer fuglene væk. Vi har utallige gange været derude med madpakker og siddet på Kong Christian X-dige og observeret fugle og dyr. Der er jo også blandt andet ræve og rådyr. Og ikke mindst sort sol. Et observationstårn ved Kildebjerg Sø er fint, man skal bare have respekt for dyrelivet derude, så de kan få fred og ro. Ikke mindst havørnene, der også ses i området, lyder det fra Thorkild Bork Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce