Annonce
Vejen

Egon åbner butik i Askov

Egon Sønderup åbner lørdag klokken 10 Askov Mønthandel på Maltvej 29 i Askov. Foto: Dorthe Andresen
68-årige Egon Sønderup, der lige siden han var seks-syv år har samlet mønter, har valgt at åbne Askov Mønthandel på Maltvej i Askov.
Annonce

Askov: Jeg klarer mig med en god portion stædighed og en vilje til at ville videre.

Sådan siger 68-årige Egon Sønderup, der selv har haft en langvarigt sygdomsforløb, og i oktober sidste år mistede sin hustru Else, som han havde været gift med i 36 år. Hustruen døde af kræft.

Selv blev han i 2004 ramt af en voldsom stafylokok-infektion efter en ferie i Norge. Infektionen endte med en blodprop i hjertet.

Men efter en langvarig genoptræning - blandt andet med et år på Hammel Neurocenter - er det lykkedes for Egon Sønderup - med enkelte skavanker til følge - at få så normalt et liv som muligt.

Annonce

Åbner ny butik

Og nu har han valgt at kaste sig ud i et nyt eventyr - nemlig som butiksejer, når han lørdag den 15. august klokken 10 slår dørene op til Askov Mønthandel.

Egon Sønderup bor i Vejen, men han og hustruen har tidligere boet i Askov. En gang om ugen er han i Brørup Lægehus, og det var på en af de ture fra Vejen til Brørup, at han kom forbi den tidligere frisørsalon og så, at der hang et "til leje" skilt i vinduet.

Egon Sønderup står her med et sæt af en- og toører. Sættet bliver kaldt for et Hækkerup-sæt og refererer til politikeren Hækkerup, der var "lille, rund og rød og ingenting værd." Foto: Dorthe Andresen

- Jeg snakkede med ejeren af huset, hvor der tidligere har været damefrisør, fortæller Egon Sønderup, der oprindelig er uddannet arkitekt.

Sammen med ejeren fik han renoveret og indrettet et fint butikslokale, hvor mange fine mønter venter på nye ejere.

Annonce

Har samlet i mange år

Og selvom han er 68 år, så har han mod på at prøve noget nyt.

- Det tomrum, som min kone efterlod sig, har jeg forsøgt at udfylde. Og jeg har samlet mønter siden jeg var seks-syv år gammel, fortæller Egon Sønderup, der også er medlem af en møntklub - Numismatisk Forening for Ribe Stift (en numismatiker er en person, der samler på mønter, red.).


Det tomrum, som min kone efterlod sig, har jeg forsøgt at udfylde. Og jeg har samlet mønter siden jeg var seks-syv år gammel.

Egon Sønderup


Han anbefaler også alle, der samler på mønter, at melde sig ind i en klub.

- Alle møntsamler burde være medlem af en møntklub. Vi holder møde en gang om måneden, hvor der holdes auktioner over medlemmernes mønter, fortæller Egon Sønderup, der i sin butik har mange spændende ting - blandt andet pengesedler fra både første og anden verdenskrig, og man kan i butikken også finde et møntsæt af en- og toører, der bliver kaldt for et "Hækkerup-sæt."

- Der var engang en politiker, der hed Hækkerup. Han var lille, rund og rød og indenting værd, kommer det med et smil fra Egon Sønderup på spørgsmålet om, hvorfor sættet bliver kaldt for et "Hækkerup-sæt."

Annonce

Åbner med bobler

Når Egon Sønderup åbner forretningen lørdag, vil der bliver budt på lidt bobler. Og han håber naturligvis, at mange vil kigge forbi og se, hvordan den tidligere frisørsalon nu tager sig ud.

Egon Sønderup er også altid klar til en snak - og vi skal hilse og sige, at han kan rigtig mange spændende historier. Så det er bare med at kigge forbi - måske smitter Egon Sønderups interesse for mønter af på nogle af dem, der besøger ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder For abonnenter

Efter konfirmationsaflysning for anden gang: - Man bliver simpelthen bare så træt

Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce